Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували проект стратегії розвитку МВС України до 2020 року

У Полтаві презентували проект стратегії розвитку МВС України до 2020 року

Сьогодні у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко презентував проект стратегії розвитку. 

Як повідомив Голова Громадської ради при МВС України, на даний час ініціативною групою вже розроблено проект такої Стратегії розвитку МВС України і підзвітних йому центральних органів виконавчої влади. Утім, це лише початковий етап складного процесу, який вимагає залучення інтелектуального потенціалу практиків та науковців.

Пріоритетними напрямами діяльності МВС, для забезпечення реалізації яких розроблено Стратегію реформування, є: безпечне середовище, протидія злочинності, дотримання та забезпечення прав людини органами системи МВС, ефективне інтегроване управління кордонами і збалансована міграційна політика, якість і доступність послуг, ефективне врядування, прозорість і підзвітність, розвиток кадрового потенціалу.

Оскільки споживачем послуг МВС є людина, а пріоритетом – створення безпечного та комфортного для життя середовища, для адептів Стратегії розвитку вагоме значення має думка громадян. Саме тому, проект Стратегії було опубліковано для широкого загалу. Як зазначив Володимир Мартиненко публічне громадське обговорення вже розпочато. Вагому підтримку у цьому надають національні експерти і представники Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Ознайомившись із текстом документу на сайті Національної поліції України, всі охочі можуть надсилати свої зауваження та пропозиції на електронну скриньку [email protected].

Наприкінці спічу радник висловив сподівання щодо активного та конструктивного відгуку громадськості на пропозицію долучитися до обговорення проекту, що дозволить міністерству удосконалити позиції Стратегії.

Нагадаємо, що до складу регіональної робочої групи, яка працюватиме над підготовкою зауважень та пропозицій до проекту, увійшли представники громадськості та регіональних управлінь центральних органів виконавчої влади системи МВС (Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій Полтавщини, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної міграційної служби, сервісного центру МВС).

Перейти до вмісту