Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

У Полтаві організували фахову майстерню для представників самоврядування

У Полтаві організували фахову майстерню для представників самоврядування

Успіх реформи децентралізації залежить не лише від політичної волі центральної влади та представників місцевого самоврядування, але й від того, наскільки фаховими і обізнаними у питаннях реформування будуть керівники громад. Тому сьогодні у Полтаві відбулася фахова майстерня для представників обласної та районних рад на тему: ” Особливості формування територіальних громад області в умовах децентралізації”. Участь у майстерні взяв виконавчий директор полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Володимир Микійчук, представники обласної ради та районних рад Полтавщини.

– Дуже важливо, щоб наші громади від “а і до я” розуміли специфіку і всі нюанси процесу децентралізації. Питання законодавчої бази, фінансові питання – а саме формування бюджету та управління коштами, земельні питання – це те, у чому мають досконально розбиратися керівники органів місцевого самоврядування. Тому серія таких навчань триває, – зазначив у вступному слові Володимир Микійчук.

Експерт Української Асоціації обласних та районних рад Марина Ковтун, яка модерувала зустріч, детально ознайомила із усіма законодавчими актами та нормативними документами, які ухвалені Верховною Радою України та Урядом на виконання реформи. Це той набір інструментів, який значно розширив фінансові та організаційні можливості громад. Представників органів місцевого самоврядування на прикладі успішного світового та вітчизняного досвіду вчили грамотно та ефективно застосовувати повноваження, які значно розширилися в ході реформи.

Учасники майстерні проаналізували хід реформи Децентралізації на Полтавщині та визначили подальші перспективи і завдання.

 

Перейти до вмісту