Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві нагородили лауреатів премії імені Володимира Короленка

У Полтаві нагородили лауреатів премії імені Володимира Короленка

Традиційно, напередодні Дня міста, відбувається вручення премії імені Володимира Короленка, яку отримують за свої творчі здобутки юні та дорослі письменники, науковці, митці, працівники засобів масової інформації Полтави. На подвір’ї літературно-меморіального музею великого українського генія, сьогодні, премія знайшла своїх лауреатів. Про це повідомили у Полтавській міськраді.

Учені загальноосвітньої школи №25 Денис Біліченко хисту до письменництва не має, втім, за оцінкою членів поважного журі став лауреатом премії І ступеня:

— Взагалі-то, я займаюся більше науковою діяльністю з біології. Втім, торік, на позакласному читанні у школі ми вивчали твір Володимира Короленка “Сліпий музикант”. Він “зачепив” мене. І настільки сильно, що вирішив про це написати. Допомогла мені в написанні моя вчителька. Ось сьогодні результат нашої роботи — премія.

Серед лауреатів — не лише молоді митці слова, а й актори. Незалежному молодіжному театру “Антракт” уже чотири роки. І майже увесь цей час театр співпрацює з музеєм Володимира Короленка. Чимало музейних заходів відбувається за участю юнаків та дівчат “Антракту”.

— Навесні цього року ми поставили виставу за мотивами романів та повістей нашого славетного земляка, — розповів керівник театру Влад Борисенко. — За що премію і отримали. А висунули нашу кандидатуру колектив музею. Особисто ж я вважаю Короленка великою людиною, перш за все через те, що він ніколи не підлаштовувався під систему. Тільки правда. Яку ми, власне, і намагалися показати у своїх виставах.

За ініціативи міського голови Олександра Мамая та депутатського корпусу Полтавської міської ради вдалося віднайти можливість, аби збільшити призовий фонд. Цьогоріч він становить майже 24 тисячі гривень.

Привітав лауреатів міський голова Полтави Олександр Мамай:

— Завжди надзвичайно приємно вручати нагороди дітям, молоді нашої Полтави. І щораз приємно бачити, що збільшується кількість юних учасників у різноманітних міських конкурсах. Не так давно ми нагороджували лауреатів премії Івана Котляревського. Сьогодні ж відзначаємо тих, хто виявляє зацікавленість до творчості Володимира Галактіоновича Короленка. Дійсно, пишаюся тим, що наше місто багате на талановитих, активних, творчих!

По завершенню урочистої частини, всіх гостей запросили на оглядову екскурсію меморіальної частини музею та виставкової зали. 


Перейти до вмісту