Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці встановили пам’ятну дошку кіборгу Миколі Вашурі

У Кременчуці встановили пам’ятну дошку кіборгу Миколі Вашурі

Пам’ять про кременчужанина, учасника АТО, захисника Донецького аеропорту Миколу Вашуру увічнена в пам’ятній дошці, яку було відкрито в загальноосвітній школі №16.

Звертаючись до матері Миколи Вашури, Дмитро Кравченко висловив жінці слова великої вдячності за сина, який виріс справжнім патріотом України. Він наголосив, що так сталося, що напередодні 74-річниці визволення Кременчука від німецько-фашистських загарбників ми вшановуємо пам’ять вже нового покоління українських героїв – учасників АТО. Завдяки саме таким хлопцям зараз ми маємо можливість жити  звичним життям,  не знаємо, що таке безжальні атаки ворога. Дмитро Кравченко закликав молоде покоління брати приклад із життя патріотів сучасної України, яскравим представником яких був кременчужанин Микола Вашура.
 This image requires alt text, but the alt text is currently blank. Either add alt text or mark the image as decorative.
Із своїми спогадами про дитинство та учнівські роки кіборга, про те, яким він був сином, товаришем і другом, про його любов до України  із присутніми на заході поділилися мати та сестра, вчителька та друзі померлого кіборга.
 
Нагадаємо, військовослужбовець Микола Вашура служив у 93-ій механізованій бригаді. Брав участь у боях поблизу Пісків, Водяного та Опитного, захищав Донецький аеропорт.  Тричі був тяжко поранений. Демобілізувався,  згодом повернувся до  Збройних Сил України  за контрактом. Помер від раптової зупинки серця.
 

 

Перейти до вмісту