Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці наступного року планують збільшити кількість рятувальних постів у місцях відпочинку жителів біля водних об’єктів

У Кременчуці наступного року планують збільшити кількість рятувальних постів у місцях відпочинку жителів біля водних об’єктів

Таке завдання поставив перед управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міський голова Віталій Малецький. За словами в.о. начальника управління НС та ЦЗН Анатолія Мартиненка цього року під час купального сезону у Кременчуці на воді  загинуло 7 осіб, з них троє дітей віком 8,9 та 17 років.

Разом із цим рятувальникам КУ «Рятувально-водолазна станція» за цей період вдалося врятувати 7 осіб ( минулого року 4). Анатолій Мартиненко зазначає, що у Кременчуці налічується 17 місць  відпочинку людей біля водних об’єктів, більшість із них – стихійні. Сертифіковані лише Центральний міський пляж та пляж на території регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький», повідомляють у міській раді.
У період купального сезону у Кременчуці працювало 5 рятувальних постів. Чергування рятувальників було організоване, як на сертифікованих пляжах, так і у місцях найбільш масового відпочинку людей – на намитій косі в районі парку культури та відпочинку «Придніпровський», на річці Сухий Кагамлик ( в районі зупинки «Керченська»), а також  на правобережжі міста – в районі Демурівки.
Міський голова Віталій Малецький зазначив, що до початку майбутнього купального сезону необхідно вжити додаткових заходів щодо попередження загибелі людей на воді, встановити таблички про заборону купання у всіх непризначених для цього місцях, проводити широку роз’яснювальну  роботу серед відпочиваючих в тому числі і про небезпеку купання у нетверезому стані. Він також дав доручення до наступного купального періоду відпрацювати питання щодо встановлення наступного року ще одного рятувального поста на річці  Сухий Кагамлик  в районі  спортивного комплексу «Спортлайф».
 
 
Перейти до вмісту