Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У Кобеляцькій ЗОШ №2 відкрили проектний клас

У Кобеляцькій ЗОШ №2 відкрили проектний клас

Починаючи з нового навчального року, в Кобеляцькій загальноосвітній школі №2 відкрився проектний клас — «Інтелект України». Про це під час урочистої лінійки, присвяченій Дню знань, оголосила голова Кобеляцької райдержадміністрації Таміла Шевченко.

Як розповіла  директора школи Світлана Ніколенко. відкриття нового класу стало можливим за сприяння голови Кобеляцької райдержадміністрації Таміли Шевченко, начальника районного відділу освіти Наталії Коваль та підтримки батьків.

Сутність цього проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями. Головне — набуття  нею необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки, швидких реакцій, раціональної організації навчальної праці. Також — розвитку пізнавальних процесів: сприйняття, пам’яті, мислення, уяви й уваги; розвитку якостей особистості школяра — цілеспрямованості, працелюбності, організованості, охайності, наполегливості, волі тощо.

Програма розроблялася в такий спосіб, щоб, враховуючи вікові особливості учнів, не лише зберегти, а й збільшити їх інтерес до навчання. Завдяки міжпредметним зв’язкам, засобам наочності та відеоматеріалам, об’єкт вивчення стає більш зрозумілим та цікавим.

Відкриттю проектного класу «Інтелект України» в Кобеляцькій ЗОШ №2 передувала дворічна підготовка.

 — Ми відвідали міста Харків і Київ та ознайомилися з документацією та роботою своїх колег, які працюють в цьому ж напрямку, — розповіла  Світлана Володимирівна. — І, починаючи з 1 вересня 2017 року, в країну знань впевнено крокує новий проектний клас — науково-педагогічний «Інтелект України», за парти якого цього дня сіли 30 першокласників. З перших кроків навчання у школі вони матимуть більше предметів уяви та навантаження з логічним мисленням. Я не можу сказати, що інші два класи цього навантаження не матимуть. Але «Інтелект України» матиме більші потужності, використання матеріально-технічних засобів, і основне — цей проект супроводжуватимуть працівники з міста Харків. На теренах Кобеляччини ми працюємо за цим проектом вперше. І сподіваємось на результат та розвиток обдарованості учнів з перших кроків навчання у школі.

Світлана Ніколенко також додала, що з першого тижня навчання діти матимуть по три уроки англійської мови на тиждень, в подальшому — школярі вивчатимуть предмети, пов’язані з хімією, фізикою та навколишнім світом.

Перейти до вмісту