Ви тут:
Анонс Полтавщина Суспільство 

Цієї неділі у Полтаві втретє пройде напівмарафон

Цієї неділі у Полтаві втретє пройде напівмарафон

3 вересня Полтава вже втретє прийматиме міжнародний напівмарафон. Він є етапом Гран-прі у чотирьох містах — Сумах, Полтаві, Чернігові та Черкасах.

Нагадаємо, у першому напівмарафоні прийняло участь 700 спортсменів і початківців, у минулому році — 1500. Цього року організатори очікують близько 2 тисяч учасників. А кількість глядачів у марафонському містечку та на трасі маршрутів складе десятки тисяч. Це робить напівмарафон наймасштабнішим спортивним заходом у місті.

Дистанції заходу доступні кожному. Це 21 км для підготовлених, 10 км — для знайомих з бігом, 3 км — для початківців, 1000 м та 300 м — для дітей до 14-ти та до 10-ти років відповідно.

Усі забіги відбуватимуться 3 вересня з 9 до 14 години. Старти та фініші усіх дистанцій будуть на площі біля театру ім. М. В. Гоголя на вулиці Соборності.

Крім того, напівмарафонці змагатимуться не тільки в абсолюті, а і у вікових категоріях. Призерів нагородять цінними та грошовими призами.

Організатори зазначають, що усі фінішери основної дистанції отримують медаль, адже пробігти напівмарафон, — це те, чим можна пишатися. Бути марафонцем, бігати кожного дня, — це просто і почесно.

Компанія «Нова Пошта» родом із Полтави та є головним партнером заходу. Багато працівників у компанії бігають і приймають участь у марафонах, в т. ч. і міжнародних. Засновники компанії з минулого року теж почали бігати марафони.

Крім бігової частини заходу буде насичена розважальна програма – GALUSHKA PARTY (безкоштовно для учасників напівмарафону), дитяча анімація, конкурси. Тому, організатори запрошують усіх охочих приєднатись до події та підтримати учасників.

Напівмарафон та біг набувають популярність у Полтаві за умові проведення заходу по центральних вулицях міста. Такий досвід великих міст по всьому світу. Завдяки цьому кількість учасників і привабливість напівмарафону для гостей міста росте.

Організатори просять заздалегідь планувати містянам пересування по місту у день проведення заходу з 8:00 до 15:00. Рух по вулицям Європейська та Соборності обмежать.

Дмитро Геращенко

Перейти до вмісту