Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Рятувальники Полтавщини приймали привітання та подарунки з нагоди професійного свята

Рятувальники Полтавщини приймали привітання та подарунки з нагоди професійного свята

17 вересня – День рятувальника.  Це професійне свято працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань. Цьогоріч воно припадає на неділю. Тому привітання та подарунки з нагоди професійного свята, рятувальники Полтавщини розпочали приймати вже сьогодні.

В актовій залі Головного управління ДСНС України у Полтавській області сьогодні людно. З нагоди професійного свята рятувальники отримують привітання від керівництва, очільників області та міста.

Хочу подякувати за сумлінну роботу кожному працівнику ГУ ДСНС нашої області: від кадровика до рятувальника. Завдяки вам наше управління знаходиться на гарних позиціях в рейтингу серед управлінь ДСНС України. Зі святом нас, дорогі колеги. І нехай негаразди обходять нас стороною, – відкрив захід начальник ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб.

Щоб привітати та вручити грамоти, на свято завітав і голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Професія рятувальника викликає особливої поваги та є однією з найважливіших, – запевнив він.

Неабияк пишаюся усіма рятувальниками та найбільше – земляками. Адже Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області займає лідируючі позиції по всім показникам. Миру вам, мужності та терпіння, дорогі рятувальники. Зі святом!

На важливості професії рятувальника наголосив і заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий. Він також привітав мужніх та безстрашних земляків із професійним святом:

 Ви захищаєте національні багатства та життя людей від вогню та стихії. Цілодобово підтримуєте постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом і завжди готові якнайшвидше допомогти тим, хто найбільше потребує невідкладної допомоги. Міцного вам здоров’я, наснаги та сухих рукавів.

Та не лише привітання приймали рятувальники цього дня, а й подарунки – ГУ ДСНС України у Полтавській області поповнилося 47-ма комплектами бойового одягу та новеньким краном.

– Техніка – це подарунок від ДСНС України. Раніше такий кран був лише у наших колег з Дніпропетровщини, а тепер буде й у нас. Переважно його використовуватимуть представники аварійно-рятувального загону спеціального призначення в обслуговуванні об’єктів нафто-газової промисловості, – розповів заступник начальника ГУ ДСНС України у Полтавській області Ярослав Любецький.

За сумлінну працю та довгі роки служби, 10 рятівників Полтавщини отримали по службовій квартирі – одно- чи двокімнатній.

На святі присвоювали бійцям ДСНС і нові звання. Так на плечі  речника ГУ ДСНС у Полтавській області Віталія Шкаревського впала друга зірка.

Маленький герой Богдан Краснопєєв

Грамотою та подарунком відзначили на заході і маленького героя-рятівника – десятирічного Богдана Краснопєєва із Гадяцького району. У квітні цього року він виніс із палаючого будинку трьох своїх братиків – 4-, 3- та 1,5-річного віку. За героїчний вчинок хлопець став лауреатом Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року».

– Із сусідньої кімнати до мене почав доноситися різкий запах диму. Я туди, а там шафа палає. Мама разом з моєю молодшою сестричкою в цей час були на грядці. Тому чекати їх не став, сам братиків повиносив. Як діяти в таких ситуаціях нам розповідали у школі, тому я не розгубився, – розповів Богдан Краснопєєв.

Підсумки акції підбиватимуть у столиці у п’ятницю. Богдан поїде туди разом з полтавськими рятувальниками.

Перейти до вмісту