Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Путівки до Львова, грошові винагороди, сертифікати на житло: у Полтаві привітали спортсменів з професійним святом

Путівки до Львова, грошові винагороди, сертифікати на житло: у Полтаві привітали спортсменів з професійним святом

Учора у міському Будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури та спорту. Цього дня з професійним святом вітали полтавських тренерів, молодих спортсменів, ветеранів спорту – усіх, хто має відношення до галузі, що дарує здоров’я.

Міський голова наголосив, що Полтава пишається своїми спортсменами. За останній рік вони вибороли чемпіонські титули на змаганнях різного рівня – 63 чемпіони та 273 призери чемпіонатів України з видів спорту у всіх вікових категоріях, 25 чемпіонів Європи з видів спорту, 15 чемпіонів Світу з видів спорту.

За сумлінну працю, професійну майстерність, високий рівень організації спортивно-масової роботи, пропаганду здорового способу життя, особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту кращих нагородили Почесними грамотами виконавчого комітету та грошовими винагородами в розмірі 500 гривень.

Окрім цього, спортсменам вручили сертифікати на отримання коштів на потреби закладу отримали керівники спортивних установ міста. Зокрема:

  • сертифікат на суму 63 тисячі гривень для придбання матеріалів для проведення поточного ремонту легкоатлетичного манежу дитячо-юнацької спортивної школи №1;

  • сертифікат на суму 1 мільйон 300 тисяч гривень на капітальний ремонт спортивної зали № 3 дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву №2;

  • сертифікат на суму 260 тисяч гривень на установку пожежної сигналізації та поточного ремонту спортивної споруди ДЮСШ №3 з плавання;

  • сертифікат на суму 70 тисяч гривень на підготовку до опалювального сезону та придбання спортивного інвентарю для дитячо-юнацької спортивної школи №4;

  • сертифікат на суму 86 тисяч гривень на придбання офісних меблів та виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва футбольного поля зі штучним покриттям для ДЮСШ «Ворскла» імені Івана Горпинка;

  • сертифікат на суму 212 тисяч 500 гривень на придбання спортивного інвентарю ДЮСШ«Веслувальник»;

  • сертифікат на суму 55 тисяч гривень на придбання футбольної форми та спортивного інвентарю для дитячо-юнацької спортивної школи «Молодь-2016»;

  • сертифікат на суму 290 тисяч гривень на капітальне будівництво опорної конструкції для води, виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва спального корпусу – для спортивного дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Олімпійські надії»;

  • сертифікат на суму 145 тисяч гривень на поточний ремонт спортивної зали для інвалідів з заміною вікон для центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Грошові винагороди отримали спортсмени, які прославили Полтаву на весь світ. Так, сертифікат на отримання грошової винагороди у розмірі 100 тисяч гривень міський голова вручив майстру спорту України міжнародного класу, чемпіонці Європи з веслування на байдарках і каное у двійці, бронзовій призерці Європи у четвірці Марії Кічасовій. Її тренер – Заслужений тренер України – Сергій Кічасов також отримав грошову винагороду в розмірі 50 тисяч гривень.

Сертифікат на отримання грошової винагороди у розмірі 100 тисяч гривень від Олександра Мамая було вручено Олександру Хижняку — Заслуженому майстру спорту України міжнародного класу, кращому боксеру чемпіонату світу 2017 року серед 280 учасників.

Хлопець розповів, що життя без боксу вже не уявляє:

– Я з 6 років займаюсь спортом, і уже не уявляю своє життя без режиму. Спорт — як хвороба. Організм цього потребує, як вітамінів, заряду бодрості щоранку. Зараз бокс – це уже як вид професійної діяльності.

Тренер чемпіона світу, Заслужений тренер України Олександр Хижняк, також отримав фінансову винагороду від міського голови у розмірі 50 тисяч гривень.

Кульмінаційним моментом свята стало вручення сертифікатів на отримання житла від Олександра Мамая. Один з сертифікатів отримав майстер спорту України з вільної боротьби, чемпіон України, учасник чемпіонату Європи, вихованець Школи Вищої Спортивної Майстерності Полтавської обласної ради Алфес Долідзе, дитина-сирота, який виховувався у першому інтернаті. Алфес навчається у Полтавському національному педагогічному Університету імені В.Г.Короленка на факультеті фізичного виховання. Сьогодні молодий спортсмен виборює призове місце на міжнародних змаганнях у Болгарії, тож сертифікат на нього отримав керівник закладу.

Ще один сертифікат на житло отримав Заслужений тренер України з карате, тренер збірної України з карате, тренер дев’яти чемпіонів та призерів Дефлімпіади 2017, тренер Полтавського обласного регіонального центру «Інваспорт» Микола Богодистий.

Але й на цьому сюрпризи від міського голови не закінчились. Так, під час урочистостей серед присутніх у залі було розіграно 24 туристичних путівки на двох до Львова.

Перейти до вмісту