Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Про хід підготовки до Міжнародного економічного форуму “Полтавщина: створюємо разом нові можливості”

Про хід підготовки до Міжнародного економічного форуму «Полтавщина: створюємо разом нові можливості»

Учора відбулася чергова нарада-обговорення щодо організації найважливішої в цьому році події в області — Міжнародного економічного Форуму «Полтавщина: Створюємо разом нові можливості».

Цього року Полтавщина святкує 80-річчя з дня утворення. Тож, недаремно в Полтавській ОДА сьогодні говорять про нові можливості для її розвитку та готують чи не найбільший бізнесово-інвестиційний міжнародний з’їзд за всі часи існування.

Попередньо фахівці Департаменту економічного розвитку та залучення інвестицій розробили план підготовки заходів та розподілили завдання між структурними підрозділами. Ті ж щотижня звітувалися про проведену роботу.

З метою висвітлення та оформлення заходу, наразі виготовляється промо-ролик, готуються роздаткові матеріали, сувенірна продукція, розробляється айдентика з використанням кольорів прапору та символіки області, ретельно відбираються експонати для виставки. Обговорюються організаційні питання — зустріч гостей, синхронний переклад, фуршет тощо. Управлінню культури доручено створити відповідну «атмосферу» заходу, залучити музикантів.

Форум проходитиме в приміщенні Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Заради проведення заходу на найвищому рівні та внаслідок обмеженої кількості можливих учасників, Департамент ретельно опрацьовує список гостей. Запрошення будуть іменними з нумерацією, тож будь-хто охочий потрапити всередину не зможе.

Обмежені також місця для преси. Для акредитації ЗМІ необхідно буде попередньо отримати запрошення. Втім, директор Департаменту економрозвитку Інна Іщенко обіцяє потужний інфосупровід:

Шкода, що не вся наша преса зможе потрапити на Форум. Адже, попри бажання, для журналістів вдалося виділити лише 20 місць. Тож, для такого заходу міжнародного рівня, в першу чергу, намагатимемося запросити всеукраїнські ЗМІ. Ми запрошуємо супер-спікерів, супер-модераторів, супер-гостей, тож і рівень розголосу мусить бути відповідним. Але всім бажаючим надамо вичерпну інформацію, — запевняє Інна Іщенко.

Організатори стверджують, що загалом посадочних місць лише 200, тож насамперед важливо розмістити представників дипломатичних установ, міністрів, представників Уряду, торгово-промислових палат інших країн, офіси залучення інвестицій та експорту, партнерів міжнародної технічної допомоги, бізнесменів, інвесторів, аграрні, промислові підприємства тощо.

На жаль, немає технічної можливості провести «день відчинених дверей» для всіх бажаючих полтавців. Але всі ЗМІ інформацією забезпечимо — її буде предостатньо. Розглядаємо можливість прямої трансляції з місця події. Зробимо прес-релізи, фото- та відеозвіти, дамо відповіді на всі запитання, — зазначає посадовиця.

На першому поверсі планується виставка й презентаційні стенди різних галузей. В тім числі, планується показати туристичну привабливість Полтавщини. На другому поверсі — реєстрація учасників.

За ініціативи першого заступника голови Полтавської ОДА Андрія Пісоцького, наступного тижня організатори повторно виїдуть до університету, щоб оглянути місце проведення Форуму. Обговорити деталі розташування всіх майданчиків, місця встановлення виставкових стендів, пресс-волу, столиків для кави-брейк. Також оглянуть зали для проведення всіх заходів у рамках Форуму.

Це не закритий захід. Навпаки, хочемо, щоб про нього знали. Але кількість місць обмежена — їх всього двісті, — розповідає в. о. директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вікторія Пилипенко. — Ми хочемо до красивого приміщення запросити чітко визначений перелік гостей. Він складався, виходячи з кількості посадкових місць. Захід серйозний, масштабний. Тож просимо в наших журналістів розуміння. За тиждень до Форуму зберемо прес-конференцію, після проведення обов’язково повторимо.

У майбутньому організатори обіцяють планувати більш масове проведення подібних заходів — open air або в оновленій «зеленій залі» облдержадміністрації. Сподіваються, що приміщення вдасться перепланувати й осучаснити, адже зможуть розраховувати на 300-400 місць. Головне, говорять, щоб намірами співпали з можливостями.

Перейти до вмісту