Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Працівників освіти Кременчука привітали з професійним святом

Працівників освіти Кременчука привітали з професійним святом

У Міському палаці культури відбулися урочистості із нагоди Дня працівників освіти України. Привітати представників освітянської ниви Кременчука на свято завітали народний депутат України Юрій Шаповалов, міський голова Віталій Малецький   та його заступник Ольга Усанова.

У своєму вітальному слові народний депутат України Юрій Шаповалов підкреслив, що кожен із нас саме в школі отримує фундамент для свого майбутнього життя. На даний час в Україні проходить реформування системи освіти. Сьогодні важко робити якісь висновки,  складно сказати наскільки ця реформа буде ефективною. Однак, ясно одне, для нашої держави вона є потрібною та проводиться своєчасно. Юрій Шаповалов наголосив, що зміни на краще мають відбутися і в частині оплати праці освітян. У  проект державного бюджету – 2018 року вже закладено підвищення заробітної плати освітян на 25%. І це лише перші кроки в плані поліпшення праці освітян.  Із нагоди професійного свята народний депутат побажав учительській спільноті Кременчука щастя, здоров’я, вдячних учнів і гідних умов праці.
 
Міський голова Віталій Малецький зазначив, що наразі Кременчук розвивається та будується. Такі зміни є можливими завдяки людському потенціалу, праці педагогів, які виховують і навчають робітників промисловості,  соціальної сфери тощо. Він наголосив, що  серед освітян Кременчука  немає випадкових людей. Підтвердженням цьому є особисті досягнення міської освітянської спільноти та успіхи їх учнів і студентів, які щороку демонструють високі показники з різних навчальних предметів.  Віталій Малецький зазначив, що реформа освіти назріла давно, а освіта  потребує  підтримки з боку влади різних рівнів і додаткового фінансування. Цього року в місті вдалося відмовитися від батьківських внесків. Наразі в міському бюджету видатки на ці цілі становлять 50 грн. у розрахунку на 1 учня, наступного року  планується збільшення таких видатків до 70 грн.. Підтримка галузі освіти міста буде продовжуватися і надалі, оскільки всіх державних субвенцій, які надходять в регіони, не достатньо.   Видатки на те, аби забезпечити навчальні установи всім необхідним для належної організації навчально-виховного процесу,  обов’язково будуть закладені в міський бюджет – 2018 року.
 
Заступник міського голови Ольга Усанова  побажала освітянській спільноті великого натхнення, наснаги, успіхів на навчальній та виховній ниві, фінансової стабільності, і  головне – довгої людської пам’яті. Слова вітання на адресу освітянського представництва міста прозвучали від директора департаменту освіти Геннадія Москалика та голови профспілки робітників педагогічних установ Олени Гребенюк.
У переддень професійного свята праця найкращих представників галузі освіти Кременчука була відзначена грамотами різного рівня. Окрім теплих поздоровлень і заслужених відзнак, освітянам Кременчука був подарований чудовий концерт від народного артиста України, українського композитора та співака Ніколи Петраша.  

 

Перейти до вмісту