Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавці вшанували пам’ять загиблого в Афганістані Сергія Коротуна

Полтавці вшанували пам’ять загиблого в Афганістані Сергія Коротуна

Вранці до меморіальної дошки загиблому в Афганістані Сергієві Коротуну лягли квіти. Сьогодні виповнюється 35 років з дня смерті полтавця.

Вшанувати пам’ять героя прийшли представники міської влади, мама чоловіка Наталія Коротун, воїни-інтернаціоналісти, друзі та знайомі, повідомляють у міській раді.

У знак світлої пам’яті про Сергія Коротуна та усіх тих, хто віддав своє життя, виконуючи інтернаціональний обов’язок, присутні схилили голови у хвилині мовчання.

Скільки б років не минуло з дня загибелі чоловіка, а материнське серце болітиме завжди. Не стримуючи сліз, поклала квіти до меморіальної дошки і мама Наталія Коротун:

Усю силу і душу ми вклали у виховання сина. Сергійко ріс життєрадісним, займався футболом, хокеєм, нам дуже допомагав. У березні 1989 року Полтавським військовим комісаріатом його було призвано в ряди радянської армії. І ніс він службу гранатометником в Афганістані. В одному з боїв, на початку вересня, його було тяжко поранено… На той час було Сергієві лише 18 років… Я вдячна усім, хто не забуває, хто прийшов сюди сьогодні. Мені це приємно, бо значить пам’ять про мого синочка жива.

Мабуть, кожен полтавець знає місце, де встановлена меморіальна дошка Сергієві Коротуну. Саме тут, на стіні багатоповерхового житлового будинку, що по вулиці Великотирнівській, 10/61 п’ять років тому художник Дмитро Білокінь зобразив момент подвигу загиблого. Від так, символічним це місце стало і для усіх тих, хто також пройшов через війну в Афганістані. За ініціативи голови громадської організації “Учасники бойових дій Шевченківського району міста Полтава” Володимира Корнійчука та підтримки міського голови Олександра Мамая була проведена реконструкція цього пам’ятного місця. Тут привели до ладу сходинки по обидві сторони від меморіальної дошки, а на весні планують засіяти ще й травою.

Перейти до вмісту