Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавці відзначали День міста на “Арт-пікніку” у дендропарку

Полтавці відзначали День міста на “Арт-пікніку” у дендропарку

Днями у полтавському дендропарку відбувся “Арт-пікнік”, на який завітали сотні полтавців. Ініціатива проведення цього заходу належить громадській організації “Сміливий рух”. Підтримку та допомогу в організації надала міська влада.

Цього дня на усіх, хто вирішив відсвяткувати День міста на природі, чекало безліч цікавинок та сюрпризів. Так, у дендропарку діяли різноманітні тематичні зони. Усі бажаючі мали змогу постріляти з луку, відвідати заняття з йоги, взяти участь в захоплюючих конкурсах та розвагах. Окрім цього, програма арт-пікніку передбачала проведення майстер-класів з декору, пригощання смачним кулішем, чаєм, дегустацію пряників та різноманітних смаколиків, повідомляють у міській раді.

Активну та різноманітну програму організували для найменших відвідувачів арт-пікніку. Одне із занять, яке вигадали для малечі, — майстер-клас з ліплення пельменів. Так, дітлахи із задоволенням вчилися готувати одну із найулюбленіших страв власноруч. Також на дітей чекала шоу-програма та театр.

Найочікуваніший момент заходу, на який чекали усі, – і дорослі, і малеча, – зустріч з лебедями. Цього дня до уже всіма улюблених пар лебедів доєдналася ще одна пара білих птахів.

Одним із важливих моментів заходу стало проведення круглого столу “Полтава велосипедна: виклики сьогодення”, а також опитування щодо транспорту, яким користуються полтавці. Також, усі любителі двоколісного мали змогу взяти участь у вело екскурсії полем Полтавської битви разом з екскурсоводом. До вело прогулянки долучилася і секретар міської ради Оксана Деркач.

Свято арт-пікніку у дендропарку наповнювали музикою Рок-школа, Махсун Будаков та барди.

Організатори заходу зазначають: на цьому зупинятися не планують. Тож, у планах — проведення таких заходів двічі на рік – восени та навесні:

Ідеєю було закрити пікніковий сезон саме у Дендропарку тому, що це місце вподобали для відпочинку багато полтавців, – розповіла співорганізатор проекту Дарія Сотнікова. – Спочатку думали зробити невеликий захід. Але потім ідея розрослася до більших масштабів – майстер-класів, різноманітних ігрових зон, велоекскурсії, імпровізованого концертного майданчику, смачної їжі для пікніків. Ми дуже вдячні міській владі за те, що нам допомогли все так чудового організувати, та маємо надію, що подібні заходи стануть традиційними.

Окрім усіх розваг, що запропонували відпочивальникам організатори, на всіх присутніх чекав розіграш лотереї з цінними подарунками від спонсорів заходу.

Перейти до вмісту