Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Полтавських школярів привітали з Днем знань

Полтавських школярів привітали з Днем знань

1 вересня у всіх школах міста пролунали перші дзвоники. У День знань за парти вперше сіли понад 3 тисячі першокласників. Серед них і маленькі учні гімназії № 33 та навчально-виховного комплексу № 16. Аби особисто привітати першокласників з цим знаменним днем, урочистості, що проходили в обох закладах, відвідав міський голова Олександр Мамай. Про це повідомили в міськраді міста.

Він зауважив, День знань — свято не лише для першачків:

– 1 вересня – це свято для учнів, для їхніх батьків, для вчителів. Та для першокласників це свято по-особливому хвилююче, адже вони вперше сядуть за шкільну парту, зустрінуть нових друзів, почнуть пізнавати світ. Аби наші діти здобували знання в комфортних умовах, протягом усього літа в навчальних закладах міста проходили ремонтні роботи, ремонтували харчоблоки, класні кімнати.

Очільник міста побажав вчителям натхнення, здібних та вдячних учнів, школярам же — наполегливості, цікавих уроків, веселих перерв, та, найголовніше, знайти вірних друзів.

Неймовірне хвилювання в День знань знань відчувають батьки першокласників, адже вони віддають вчителям найцінніше, що у них є. Мама першокласниці НВК № 16 Марії Шкляр розповіла — досі не вірить, що її доня вже пішла до школи:

– Взагалі, ми подумували про те, щоб відкласти цей момент ще на рік, адже доні тільки виповнилось 6 років. Але вона впевнено сказала: хочу в школу! І ось ми тут.

Разом з тим, Лариса Шкляр додала – доню готували до шкільного життя заздалегідь:

– Готувалися до школи 4 роки, тож Марія уже читає, пише, рахує. На підготовчих заняттях нам сказали, що у неї математичний склад розуму.

Зі словами привітань до усіх присутніх на лінійках звернулися і директори навчальних закладів.

– Для кожного з нас – це день, який запам’ятається святковою, урочистою атмосферою, – зауважила директор гімназії № 33 Наталія Кікоть – За народною прикметою, якщо справа супроводжується дощем — вона буде вдалою. Тож, початок шкільного життя для першокласників буде вдалим, щасливим, радісним. Усім учням я бажаю успіхів в цьому навчальному році, високих звершень. Нехай кожен ваш день серед однокласників буде яскравим, особливим!

Незабутнім свято першого дзвоника є і для тих, хто знаходиться у школі останній рік. Серед 11-класників гімназії № 33 — Дарія Назаренко. Дівчина розповіла: цей день для неї – особливий:

– Емоції переповнюють мене, адже це мій останній перший дзвоник! Протягом останнього року хочеться взяти від шкільного життя найбільше, запам’ятати всі ці емоції назавжди. Та найголовніше цьогоріч — це підготовка до ЗНО та вступ у вищий навчальний заклад.

Під час урочистостей, майбутні випускники привітали малечу з їхнім першим шкільним днем та дали настанови на подальше шкільне життя.

Довідково:

У 2017-2018 навчальному році в місті буде функціонувати 50 загальноосвітніх навчальних закладів різних типів та форм власності. Контингент учнів 1-11-их класів – близько 28,5 тис., серед них – понад 3,3 тис. першокласників, 1,4 тис. випускників 11-их класів. У 55 дошкільних навчальних закладах різних типів та форм власності виховується понад 13 тис. дітей.

З міського бюджету на виконання капітальних ремонтних робіт, будівництво, реконструкцію, реставрацію та благоустрій закладів освіти виділено понад 106 млн.грн.

Перейти до вмісту