Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські рятувальники провели навчання з ліквідації пожежі на зернопереробному підприємстві

Полтавські рятувальники провели навчання з ліквідації пожежі на зернопереробному підприємстві

Сьогодні співробітники Полтавського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області та 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі на території одного із місцевих підприємств. Згідно тактичного задуму, пожежа виникла в зерносушарці, повідомляє ГУ ДСНС у Полтавській області.

До прибуття вогнеборців, умовне загоряння почали локалізовувати працівники підприємства. Рятувальники, які прибули на виклик, відразу приступили до розвідки та гасіння. Умовну пожежу вдалося швидко ліквідувати завдяки злагодженим та професійним діям фахівців ДСНС та персоналу об’єкту.

По завершенню відпрацювання, керівництвом навчань було проведено детальний аналіз та дана відповідна оцінка дій кожного учасника.

Загалом, у навчаннях взяли участь 12 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної й пожежної техніки,  а також, пожежний розрахунок підприємства з автоцистерною.

Метою проведення даних навчань є відпрацювання розгортання сил та засобів пожежно-рятувальних підрозділів м. Полтави, а також взаємодія з адміністрацією об’єктів  та іншими службами міста під час організації і гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт.

Надзвичайники зауважують, що підприємства, які займаються зберіганням та переробкою зерна і зернопродуктів, належать до категорії вибухо- та пожежонебезпечних. Тож, при пожежі існує підвищений ризик миттєвого розповсюдження вогню на значну відстань від епіцентру загоряння. 

Перейти до вмісту