Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині затримали чоловіка, який скоїв розбійний напад на пенсіонера

На Полтавщині затримали чоловіка, який скоїв розбійний напад на пенсіонера

Зранку на телефон «102» зателефонував 54-річний житель села Олександрія Кобеляцького району та повідомив, що вночі невідомий скоїв розбійний нападна його тещу, яка проживає у тому ж селі. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

Виїхавши на місце події працівники поліції встановили, що близько опівночі невідомий чоловік витягнув скло з вікна коридору та проник до будинку, в якому проживає 79-річна пенсіонерка. Погрожуючи предметом, схожим на ніж, забрав кошти у сумі 3-х тисяч гривень, мобільний телефон “Nokia” та продукти харчування з холодильника. Після скоєного пішов у невідомому напрямку.

Начальник Кобеляцького відділу поліції Володимир Федан повідомив:

  • На розшук нападника орієнтували весь особовий склад поліції Кобеляцького району а також працівників обласного апарату поліції. Прочісуючи прилеглу до місця скоєння територію, у лісопосадці між селами Олександрія та Сушки виявили підозрілого чоловіка. При собі мав речі, схожі на викрадені. Подальшою перевіркою встановлено, що саме цей чоловік напередодні проник до будинку пенсіонерки.

Затриманим виявився 66-річний раніше судимий за крадіжки житель Кіровоградської області. Поліцейським пояснив, що йшов пішки із міста Дніпро до Кіровоградщини. У селі Олександрія напав на пенсіонерку.

Речові докази вилучили, чоловіку вже оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбійний напад, поєднаний з проникненням у житло). Фігуранта затримали у порядку статті 208-ї Кримінально-процесуального кодексу України.

Санкція статті, що інкримінується зловмиснику, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років.

Триває досудове розслідування.

Перейти до вмісту