Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Дніпродзержинському водосховищі браконьєри виловили занесену до Червоної книги рибу

На Дніпродзержинському водосховищі браконьєри виловили занесену до Червоної книги рибу

Сьогодні зранку головний державний інспектор відділу рибоохоронного патруля №1 з працівниками Сектору водної поліції Кременчуцького ВП ГУ НП в Полтавській області затримали браконьєра. У порушників вилучили 60 кг незаконно виловленої риби, в тому числі й вид, що занесений до Червоної книги України.

На Дніпродзержинському водосховищі поблизу села Солошине Кобеляцького району провели спільні рибоохоронні заходи. В ході заходів затримали двох браконьєрів. Деталі розповіла начальник Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області Оксана Кулинич:

Ці порушники здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. Вилучили дев’ять ліскових сіток, човен Прогрес з мотором Вихор «25» та 60 кілограм риби. Що особливо прикро, серед незаконно виловленої риби було дві рибини «берш». Цей вид занесений до Червоної книги України, — розповіла очільниця Управління.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)», збитки за 1 екземпляр риби «берш» становлять 660 грн.

Внаслідок незаконних дій браконьєрів, вилучили: 308 рибин плітки, 34 карася, 2 берша, 4 судака, 16 рибин окуня, 2 ляща, 75 плоскирок.  Збитки, нанесені водним біоресурсам, складають майже 33,3 тис. грн.

Довідково: Дніпродзержинське водосховище — одне з шістьох великих водосховищ у каскаді на Дніпрі. Розташоване частково у Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях. Утворене в результаті спорудження Середньодніпровської ГЕС. Використання водосховища комплексне — для енергетики, водного транспорту, зрошування, водопостачання, рибництва і рекреації. У водосховищі поширені 177 видів водоростей та 39 видів вищих водяних рослин. Багато планктонних і донних бесхребетних. У водоймі водиться 30 видів риб (зокрема плітка, лящ, судак, сом тощо). 

Перейти до вмісту