Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Лубенців навчали заощаджувати енергоресурси

Лубенців навчали заощаджувати енергоресурси

З метою здійснення контролю за споживанням енергетичних ресурсів, скорочення витрат міського бюджету, шляхом зменшення споживання енергоресурсів, та, як наслідок, зменшення викидів шкідливих речовин, у вересні 2016 року в установах бюджетної сфери м. Лубни запроваджена автоматизована інформаційна система енергомоніторингу (ІСЕ) Тож щоб надати багатьом відповідальним за цю ділянку роботи відповіді на запитання, пояснити складні моменти роботи в системі.

Учора у залі засідань виконкому міської ради в онлайн – режимі відбувся тренінг для енергоменеджерів бюджетних установ.

В систему енергомоніторингу входять 39 бюджетних установ , які налічують 50 будівель . Для здійснення контролю за використанням енергоресурсів та запровадження енергоефективних заходів у будівлях, для роботи у ІСЕ в бюджетних установах призначені  36 відповідальних осіб за енергозбереження. Для покращення та спрощення роботи користувачів в ІСЕ  система постійно модернізується та оновлюються окремі її блоки , що зумовлює до  проведення професійного  навчання для відповідальних бюджетних установ.

Відбулося жваве обговорення тематики заходу, присутні отримали відповіді на запитання  по роботі в інформаційній системі енергомоніторингу від фахівця ТОВ « ФІАТУ» Наталії Криштопи. Про запровадження безкоштовних, маловартісних енергоефективних заходів, особливо, підвищення свідомості співробітників та користувачів, про здійснення щоденного моніторингу споживання енергетичних ресурсів відповідальними установ, про виявлення причин надмірного споживання та запровадження заходів на усунення недоліків інформувала  провідний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі виконкому міської ради Валентина Сімутенкова.

Перейти до вмісту