Ви тут:
Полтавщина Сільське господарство Суспільство ТОП-новина 

Кормовий центр агрофірми «Довженка» здатен забезпечити годуванням до 10 тисяч корів на добу

Кормовий центр агрофірми «Довженка» здатен забезпечити годуванням до 10 тисяч корів на добу

На Шишаччині сьогодні відзначають Європейський день поля. В межах заходу, участь в якому беруть аграрії з усієї України, відбувається ознайомлення з провідними сільськогосподарськими технологіями. Крім того, саме цього дня у Шишаках відкрили перший у нашій державі кормовий центр для ВРХ.

Відкриття кормового центру

Єдиний в Україні кормовий центр для великої рогатої худоби здатен забезпечити потребу в якісній відгодівлі до 10 тисяч голів на добу. При цьому, в агрофірмі імені Довженка, на базі якої й звели комплекс, налічується 14 тисяч дійного поголів’я ВРХ.

Віктор Скочко

– Ще в липні минулого року тут, на околиці Шишак, був пустир, – говорить генеральний директор агрофірми Віктор Скочко. – Та нині маємо перший в Україні кормовий центр, який забезпечить потреби не тільки поголів’я нашої компанії, але й місцевих фермерських господарств.

Участь у Європейському дні поля, під час якого й відбулося урочисте відкриття, взяли заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий та очільник агродепартаменту Сергій Фролов. Були й представники холдингу «Астарта», до складу якої входить ТОВ «Агрофірма ім. Довженка».

Желько Ерцег

– Наша компанія інвестує значні суми в розвиток агропромислового виробництва в Україні, – підкреслює операційний директор агропромхолдингу «Астарта» Желько Ерцег. – Минулоріч на впровадження проектів витратили 40 мільйонів доларів, в планах на найближчі 3 роки вкласти ще 80.

Прес-конференція з нагоди відкриття кормового центру

Гості заходу оглянули потужності кормового центру, а також молочну ферму агрофірми, де утримують 700 дійних корів, та ферму молодняка на 5 тисяч голів. Відкриття такого кормового комплексу, говорять аграрії – значний крок вперед у молочному скотарстві.

Гості заходу

– П’ять років тому, в діловій поїздці до Ізраїлю, ми бачили такі кормові центри, що забезпечували місцевим господарствам річні надої до 12 тон на корову, – говорить президент Асоціації виробників молока України Андрій Дикун. – І сьогодні ми відкриваємо подібний комплекс в Україні, що дасть новий поштовх розвитку молочного скотарства.

Перейти до вмісту