Ви тут:
Суспільство Україна 

Екс-начальник міліції Луганщини розповів, як Єфремов збирав бойовиків та готував “референдум”

Екс-начальник міліції Луганщини розповів, як Єфремов збирав бойовиків та готував “референдум”

У Старобільському суді під час розгляду справи голови Партії регіонів у 2010-2014 роках Олександра Єфремова допитали генерала Володимира Гуславського, який на початку 2014 року керував Луганською обласною міліцією

Про це передає телекомпанія ЛОТ.

Гуславський переконаний – в захопленні адміністративних приміщень ключову роль грала проросійська організація “Луганська гвардія”, якою керував Олександр Харитонов. Намет “гвардії” тоді стояв біля будівлі обласної адміністрації.

За словами Гуславського, Єфремов був безпосередньо пов’язаний з діяльністю “гвардії”.

“Житло для цієї організації було надано за вказівкою Олександра Сергійовича (Єфремова – ред.)”, – заявив він.

Згадав генерал і телефонну розмову з Єфремовим після затримання в Луганську проросійського політика Арсена Клінчаєва.

“Мені зателефонував Олександр Сергійович Єфремов. Був збудженим, у YouTube вже було виставлено затримання Клінчаєва: “Я направив його тобі на перемовини, а ви його затримали. Депутати обласної ради зберуть підписи щодо твого усунення. І що ти будеш робити, коли я проведу референдум? Чим ми займатимешся потім? Як ти виглядатимеш потім?”, – навів слова “регіонала” Гуславський.

На основі цих свідчень керівника міліції суд прийняв рішення про допит додаткового свідка, який може підтвердити свідчення Гуславського. Також заплановано і повторний одночасний допит головного міліціонера, колишнього начальника облуправління СБУ та його заступника.

Перейти до вмісту