Ви тут:
Анонс Полтавщина Суспільство 

16 вересня наймолодших полтавців запрошують безкоштовно відвідати два масштабних фестивалі Дніпропетровщини

16 вересня наймолодших полтавців запрошують безкоштовно відвідати два масштабних фестивалі Дніпропетровщини

16 вересня юних полтавців запрошують безкоштовно відвідати 10-й ювілейний етно-фестиваль «Петриківський дивоцвіт» у селі Петриківка та другий фестиваль науки, техніки і сучасних технологій InterpipeTechFest.

«Петриківський дивоцвіт» – масштабне культурне дійство за останні три роки змінило свій формат з ярмарку на фестиваль. У цьому році «Петриківський дивоцвіт» обіцяє збільшити свої масштаби майже у двічі. Нагадаємо, минулого року на фест з’їхалися понад 30 тисяч людей з усієї області та сусідніх областей.

«Філософія фестивалю – це поєднання традицій і сучасності. Він демонструє, як традиції інтегруються у сучасні надбання, як існують поруч. Головна мета фестивалю — створити яскравий відпочинок і культурне дозвілля для всієї родини», — зауважив олова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Також на прес-конференції голова обласної ради розповів журналістам про розклад фестивалю. Протягом дня тут пройде безліч майстер-класів, конкурсів, зокрема, «Кращий рибалка». Будуть організовані поляни вареників, меду, випічки та сала! «Виставкові поляни» з кращими надбаннями та виробами з усіх куточків Дніпропетровщини. Будуть і рекорди! На «Мистецькій поляні» планують зареєструвати новий рекорд України — найдовше панно, оздоблене Петриківським розписом. На «Поляні казок» вас зустрінуть дитячі атракціони, аніматори, етно-лабіринт, смаколики.

Полтавці також можуть побачити цей масштабний фестиваль в сусідній області. В цей же день буде проходити ще один фестиваль InterpipeTechFest у місті Дніпро.

Минулого року за підсумками організаторів було 90 учасників в експозоні, 50 спікерів Open Air лекторію і 10 тисяч відвідувачів. Спеціальними гостями фестивалю стали перший український космонавт Леонід Каденюк та переможці всесвітнього Хакатона NASA, розробники марсоліту Mars Hopper.

Interpipe TechFest – майданчик для популяризації інженерії, точних і природничих наук, сучасних технологій.Організатори хочуть підвищити інтерес молоді до інженерії, точних і природничих наук, стимулювати усвідомлений вибір технічної професії. Дніпро – місто інженерів. Це складова ідентичності міста і всієї промислової частини України. Чим живе сьогодні інженерія, можна побачити на фестивалі InterpipeTechFest. На одній локації будуть зібрані: Всі новітні технології – роботи, дрони, 3D принтери, Видовищні експерименти, популярну науку, найкрутіші технічні хобі для дітей і дорослих; Прогресивні освітні центри для школярів і кращі інженерні ВНЗ регіону; виставку українських інновацій; Переможців українських і міжнародних технічних конкурсів та багато іншого.

Полтавці мають унікальну можливість з групою однодумців відвідати два фестивалі за один день. Організатором трансферу на два фестивалі вже другий рік поспіль є туристичний клуб InGreen. Кількість місць обмежена. Для діток до 6 років дорога з Полтави в Петриківку і Дніпро та участь у обох фестивалях безкоштовна.

Знайти інформацію про участь для батьків та подати заявку можна до 12 вересня до 19.00 на сайті організаторів – http://ingreen.in.ua/tours/outpoltava/out028

Перейти до вмісту