Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

Жителів Полтавщини запрошують долучитись до конкурсу вишиванок

Жителів Полтавщини запрошують долучитись до конкурсу вишиванок

Починаючи з 1 серпня, заявки на конкурс приймають в управлінні у справах сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Кременчуцької міської ради за адресою: 39600,   м. Кременчук, пл. Перемоги, 2, к. 522 щодня з 10.00 до 16.00, крім вихідних та святкових днів. Про це повідомили в Кременчуцькій міськраді.

Телефони для довідок: 3-61-67. Заявку можна також надіслати на електронну пошту [email protected]. У електронному вигляді її можна знайти на офіційному сайті Кременчуцької міської ради http://kremen.gov.ua.

Нагадаємо, що в рамках проведення загальноміського конкурсу «Вишиваний Кременчук – 2017»:

З 14 серпня 2017 року до 20 серпня 2017 року у рамках проведення конкурсу триватиме  голосування на сайті газети «Кременчуцький ТелеграфЪ» http://www.telegraf.in.ua.

22 серпня 2017 року буде проведена демонстрація вишиванок учасниками конкурсу у великій залі виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, визначення переможців членами журі в кожній з категорій.

24 серпня 2017 року  відбудеться нагородження переможців конкурсу на літній сцені парку культури та відпочинку «Придніпровський».

Визначення переможців та нагородження проходитиме за номінаціями:

  • «Краща жіноча вишиванка (сукня)»;
  • «Краща чоловіча вишиванка»;
  • «Краща дитяча вишиванка (сукня)»;
  • «Найбільша родина у вишиванках»;
  • «Краща старовинна вишиванка (сукня)»;
  • «Краща авторська вишиванка (сукня)»;
  • «Кращий вишитий рушник»;
  • «Краща вишита картина національного сюжетного спрямування»;
  • «Краща вишиванка з бісеру».

За результатами інтернет-голосування визначатиметься переможець «Глядацьких симпатій».

Переможці будуть нагороджені грамотами та цінними подарунками. Усі учасники конкурсу отримують дипломи за участь в конкурсі. Конкурсанти можуть бути відмічені спеціальними призами від членів журі, організаторів, партнерів та спонсорів.

Загальноміський конкурс вишиванок «Вишиваний Кременчук» проводиться з нагоди святкування Дня незалежності України як нагадування про самобутність українського народу з метою популяризації національного одягу, духовного відродження української нації, виховання любові і бережливого ставлення  до спадщини українського народу, шанобливого ставлення  до майстрів народної творчості, виховання молодого покоління та поширення культурних традицій в Україні.

На конкурс  «Вишиваний Кременчук» подаються вишиті сорочки, сукні (дитячі, чоловічі, жіночі), рушники та вишиті картини національного сюжетного спрямування.

Вироби, що були визначені переможцями у номінаціях загальноміського конкурсу вишиванок «Вишиваний Кременчук» минулих років, не можуть брати участь у конкурсі.

Для участі в конкурсі до заявки додаються:  

– фото виробу;

– паспорт виробу (опис історії виробу, матеріал виробу, техніка виконання).

Перейти до вмісту