Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

«Все, що робить нас українцями»: у Кременчуці відкрили виставку

«Все, що робить нас українцями»: у Кременчуці відкрили виставку

Виставка «Все, що робить нас українцями» відкрилася у вітрині управління державної реєстрації виконавчого комітету Кременчуцької міської ради за адресою: вул. Ігоря Сердюка, 27. Про це повідомили у Кременчуцькій міськраді.

Організовувати такі виставки, де представлені атрибути української державності, предмети, які допомагають громадянам нашої держави глибше вивчити історію свого народу, його традиції і культуру, стало вже доброю традицією. Цього року вона проводиться вчетверте та присвячується 26-річниці незалежності України.
Експонати виставки виготовлені власними руками працівників органу місцевого самоврядування Кременчука, які в позаробочий час захоплюються різними видами народного мистецтва, вихованцями закладів позашкільної освіти.  Окрім того,  в експозиційному ряду представлені речі, що передавалися жителям міста у спадок від попередніх поколінь, зокрема: рушники, вишиванки, вироби гончарного мистецтва, роботи у національному стилі  сучасних майстрів  та дітей, а також реліктові речі учасників АТО, які в наш час захищають незалежність і соборність України.
В урочистому відкритті виставки «Все, що робить нас українцями» взяли міський голова Віталій Малецький, заступники міського голови Ольга Усанова та Руслан Проценко, керівник і працівники  управління державної реєстрації Наталя Проценко, представники  колективів архівного відділу, управління культури та туризму, управління у справах сім`ї, дітей та молоді,  Кременчуцького міського  краєзнавчого музею, викладачі Будинку дитячої та юнацької творчості, Об’єднання дитячих і юнацьких клубів за місцем проживання  та пересічні жителі Кременчука.
Міський голова Віталій Малецький висловив слова вдячності організаторам виставки за те, що на власному прикладі демонструють автентичність української нації, багатої на таланти, виховують патріотизм у підростаючого покоління громадян незалежної України.
       Керівник  управління державної реєстрації Наталя Проценко наголосила, що представлені вироби є генетичним кодом українського народу, доказом патріотизму, який проявляється в мистецтві, оберегах і національних символах. Вона наголосила на тому, що познайомитися з експозиційним рядом виставки «Все, що робить нас українцями» всі бажаючі можуть упродовж місяця до Дня міста.

 

Перейти до вмісту