Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Восени в Глобинській ОТГ вибиратимуть старост

Восени в  Глобинській ОТГ вибиратимуть старост

5 листопада  цього року проведуть  вибори сільських старост  у Глобинськый ОТГ. Відповыдне рішення прийняли депутати на черговій сесії.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

До речі, посади старост  в Борисівському та Новомосковському старостатах сільських старост на даний час є взагалі вакантними.

Про це повідомили в пресс-службі  Глобинської міської ради.

Згідно рішення прийнятого депутатами на попередній сесії,  на території Глобинської об’єднаної громади створено 6 старостинських округів.

При цьому один з них,  Новомосковський,  створено вперше. Головна мета – забезпечити успішний  розвиток  сільських територій. Раніше, наприклад, розбудовою та розвитком населених пунктів, що входили до складу радгоспу Глобинського цукрокомбінату, переймалося це сільськогосподарське підприємство. Тут будувалися заклади соціальної сфери: ФАПи, школа, дитячий садок та з припиненням   діяльності цієї господарської структури,  села залишилися  разом зі своїми проблемами на утриманні міського бюджету. Тож, щоб враховувалися побажання жителів зазначених  населених пунктів та  стимулювати розвиток і благоустрій сіл, було прийнято рішення про створення тут старостинського округу та введення посади старости, який буде опікатися проблемами сіл Новомосковське, Старий Хутір та Кордубанове.

 

Перейти до вмісту