Ви тут:

В українських школах планують розширити вивчення китайської мови

В українських школах планують розширити вивчення китайської мови

В Україні планують розширювати вивчення китайської мови на всіх рівнях середньої освіти – у початковій, середній та старшій школі. Про це йшлося під час зустрічі директора департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування МОН України Андрія Шевцова з керівництвом спеціалізованих підрозділів Головного управління Інститутів Конфуція (Ханьбань) в м. Пекіні.

Вони розглянули конкретні питання розробки навчальних планів та навчально-методичних комплексів, адаптації навчальних планів китайського зразка до українських стандартів, створення стандартизованих тестів з перевірки рівня знань. Повідомляють в прес-службі МОН України.

«Ми запропонували Інституту Конфуція створити спільну робочу групу, яка напише стандарти тестування для випускників спеціалізованих класів загальноосвітніх шкіл. З допомогою таких тестів ми зможемо ефективніше визначати та класифікувати рівень оволодіння учнями китайською мовою», – зазначив Андрій Шевцов.

Сторони також обговорили співпрацю у сфері вищої освіти та науки. Зокрема, яким чином китайські викладачі зможуть підвищувати кваліфікацію в українських вишах, а українські – в китайських. У сфері ж науки пріоритетним є двостороннє керівництво науковими роботами та консультування українських аспірантів і докторантів, які проводять дослідження в галузі китайської філології, культурології, філософії, педагогіки тощо.

«Щоб покращити та розширити нашу співпрацю, дуже важливим є створення в КНР нових українських культурних центрів. Спілкуючись з китайськими колегами, ми наголосили на необхідності започаткування такого центру насамперед в Харбіні», – відзначив Андрій Шевцов.

У межах візиту до КНР українська делегація також провела робочу зустріч з представниками Департаменту освіти адміністрації провінції Хейлунцзян. Андрій Шевцов та заступник Департаменту освіти пані Ван Шуюнь обмінялися досвідом щодо підвищення якості освіти, атестації учителів шкіл і викладачів вишів, присудження наукових ступенів та присвоєння вчених звань, нострифікації дипломів про вищу освіту тощо.

Перейти до вмісту