Ви тут:
Суспільство 

У Салівці провели фестиваль «Золоте колосся Полтавщини»

У Салівці провели фестиваль «Золоте колосся Полтавщини»

Серпень жнивує свята. Тільки-но всі відзначили державні урочистості, а у Салівці – свій привід для ще одного свята. Останньої суботи серпня на території Салівської сілької ради Кременчуцького району відбулося дзвінке, барвисте, співоче й розмаїте дійство – перший регіональний гастрономічно–фольклорний фестиваль «Золоте колосся Полтавщини».

Ініціатором цього свята та автором ідеї фестивалю стала сільський голова Любов Бовбас. Ця працьовита і завзята жінка доклала чималих зусиль, щоб об’єднати навколо ідеї проведення фестивалю небайдужих односельців, віднайти спонсорів заходу, запросити долучитися до дійства інші громади та підприємців.

Головними спонсорами заходу стали гірничо-збагачувальні комбінати ПрАТ «Полтавський ГЗК», ТОВ «Єристівський ГЗК» та ТОВ «Біланівський ГЗК». Як зазначили організатори свята, керівникам цих підприємств направлять Подяки Салівської територіальної громади. На заході був присутній директор з промислової безпеки і навколишнього середовища ТОВ «Єристівський ГЗК» Анатолій Келембет, якому вручили особисту подяку за постійну підтримку розвитку Салівської територіальної громади.

Підтримали свято і Благодійний фонд Полтавського ГЗК, відділ культури і туризму Кременчуцької державної районної адміністрації, ПП «Паляниця» м.Світловодська, ТОВ «Діорит», а також численні селищні громади Кременчуцького та інших районів Полтавщини.

Того суботнього дня учасників та гостей фестивалю радо вітали на подвір’ї Салівської загально-освітньої школи. Там встановили сцену, торгівельні ятки та дитячі атракціони, влаштували ярмарок і розмістили столи зі стравами української національної кухні.

Оскільки українці завжди шанували хліб і честь, тож і на святі вшановували людей працьовитих, які своїми руками вирощують хліб, докладаючи зусиль у процвітання рідної землі. За свою кропітку і щоденну працю Подяки та подарунки (мікрохвильові печі) від депутатського корпусу сільської ради отримали місцеві аграрії: Василь Городянко, Іван Пасічник та Олександр Харченко.

В народі кажуть, що хліб всьому голова, а буде хліб на столі – то буде й пісня. Тож линула понад селом українська пісня, звеселяли серце музики, та ще й запальні танці на святковій дискотеці не давали ногам спокою. Розважалися досхочу і малеча, і дорослі.

До пізнього вечора тривали у Салівці виступи художніх колективів 12-ти сільських громад Кременчуцького і Кобеляцького районів Полтавщини та Петриківського району Дніпропетровщини. Їхнє яскраве мистецтво додало колориту до барвистого фестивального віночка.

Завершився фестиваль «Золоте колосся Полтавщини», але селяни, учасники і гості фестивалю ще довго згадуватимуть яскраві виступи творчих колективів, вправну роботу ковалів, неперевершені вироби майстринь петриківського розпису, катання на конях і квадрациклах, смачні українські страви… Хай у рідному краї завжди колоситься нива золота, буде щастя і мир в нашому домі, на нашій землі!

Перейти до вмісту