Ви тут:
Полтавщина Суспільство традиції 

У Нових Санжарах відбувся традиційний День меду

У Нових Санжарах відбувся традиційний День меду

Сьогодні у Нових Санжарах відбулося традиційне святкування Дня меду. Започатковане воно ще за каденції минулого селищного голови Андрія Реки. Свято стало одним із найулюбленіших для новосанжарців і гостей селища на ряду з іншими. Про це написав нині депутат Верховної ради Андрій Река на своїй сторінці у Facebook.

Вкотре пасічники Нових Санжар, сусідніх районів, місцеві жителі та гості відзначали День пасічника в день православного свята – Преображення Господнього. Учасників та гостей дійства частували липовим, гречаним, соняшниковим, акацієвим та квітковим медом, чаєм на травах та смачними пиріжками.


“Я привітав з Днем меду, Яблучним Спасом та наступаючим Днем Незалежності Україні присутніх на дійстві односельців та гостей, як от пісенний колектив ветеранів праці з Карлівки, котрий прибув у Нові Санжари на запрошення нашого пісенного колективу ветеранів. Наступного разу новосанжарські ветерани навзаєм відвідають з пісенними подарунками місто Карлівку, котре, як і Нові Санжари, входить до мого 149 виборчого округу. Одне можу сказати з впевненістю: якщо до новосанжарського меду додати ще й позитивний настрій, українські пісні та приємні бесіди з друзями за чашкою липового чаю – життя автоматично наповнюється веселковими фарбами щасливих хвилин, котрі створюють атмосферу добра у нашому рідному містечку – Нових Санжарах”, – написав він.


О 12:00 гості з Карлівки та новосанжарські ветерани праці зберуться у парку «Перемоги», аби скуштувати там липового чаю з медом. На їх запрошення, я також приєднаюся до їх солодкої і духмяної обідньої чайної церемонії.

Перейти до вмісту