Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці впроваджують програму молодіжного житлового кредитування

У Кременчуці впроваджують програму молодіжного житлового кредитування

У Кременчуці незабаром буде здано в експлуатацію черговий багатоповерховий будинок по провулку Героїв Бреста, частина квартир у якому реалізовуватиметься в рамках програми молодіжного житлового кредитування.

Цей житловий об’єкт зводиться за останніми сучасними технологіями з урахуванням енергозберігаючих заходів.  Різниці між квартирами, які  передбачено реалізувати на загальних засадах і на умовах пільгового кредитування,  немає.  Окрім того, підрядна будівельна організація має провести комплекс робіт із благоустрою на прибудинковій території з облаштуванням пандусів, газону з поливом, дитячого майданчику, під’їзних шляхів тощо. Планується, що у  новобудові квартири отримають багатодітні родини, родини учасників АТО, видатні спортсмени, повідомляють у міській раді.
Народний депутат України Юрій Шаповалов особисто перевірив на якій стадії знаходяться будівельні роботи на даному об’єкті. Він відзначив, що завдяки тому, що в місті діє державна програма молодіжного житлового кредитування у молодих кременчуцьких родин насправді є унікальна можливість  придбати своє власне житло за зниженою вартістю. Такі програми необхідно обов’язково підтримувати, залучаючи фінансові ресурси бюджетів різних рівнів. Юрій Шаповалов також зауважив, що подібні житлові об’єкти є реальним прикладом ефективної співпраці міської влади, держмолодфонду та соціально відповідального бізнесу – забудовників, які спільними зусиллями вирішують одну з актуальних проблем  сьогодення – створюють сприятливі умови для придбання власного житла молодими родинами. Народний депутат побував у квартирі, яка куплена для родини загиблого учасника АТО Олега Кукси. Дану квартиру вирішено зробити що називається «під кюч», тобто родина отримає її вже облаштовану сантехнікою та з ремонтом. Оглянувши приміщення, Юрій Шаповалов зазначив, що всі ремонтні роботи повинні бути якісними, аби родина героя змогла почувати себе в ній комфортно.
Варто зазначити, що м.Кременчук є одним із не багатьох міст обласного підпорядкування, в якому працює консультативний центр Регіонального відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Кременчуцька молодь, яка зацікавлена в отриманні власного житла на пільгових умовах,  може отримати консультації щодо участі в програмах  молодіжного житлового кредитування за адресою,  вул.1905 року, 32  тел.72-60-32.
Перейти до вмісту