Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Транспорт на Сорочинський ярмарок ходитиме з 6:00 до 22:00 години

Транспорт на Сорочинський ярмарок ходитиме з 6:00 до 22:00 години

З 22 по 27 серпня крім вже існуючих приміських та міжміських маршрутів, додатково іще 10 перевізників возитимуть пасажирів до Великих Сорочинець. На момент проведення ярмарку їм видадуть тимчасові дозволи.

Нарада щодо забезпечення перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом під час проведення Сорочинського ярмарку

Отримати тимчасовий маршрут до Сорочинець перевізники зможуть лише у тому випадку, якщо їхні транспорти відповідатимуть певним вимогам. Розмір маршруток та автобусів значення немає. Головне, аби вони були безпечними.

Транспортні засоби мають бути справними. Вони не можуть бути переобладнані. Люк, вікна і аварійні двері обов’язково мають відчинятися. В кожному салоні повинні бути аптечки, вогнегасники. А шини мають відповідати нормам та стандартам, — зауважив Сергій Марчишинець, т. в. о. начальника управління інфраструктури та туризму Полтавської ОДА.

Додатково 10 перевізників возитимуть пасажирів до Великих Сорочинець

Та не лише від справності автобусів та маршруток залежить безпека пасажирів на дорогах. Величезну роль відіграють водії. Тому представники правоохоронних органів звертатимуть увагу і на них.

Представники правоохоронних органів під час проведення Сорочинського ярмарку працюватимуть у посиленому режимі

Водії повинні дотримуватися правил дорожнього руху. Обережно водити транспорт. Ми в період проведення Сорочинського ярмарку працюватимемо у посиленому режимі і ретельно за цим слідкуватимемо, — зазначив інспектор сектору нагляду за станом доріг та автомобільно-технічної інспекції управління превентивної діяльності ГУ НП в Полтавській обл., Тарас Полтавець.

У кожному районі графік руху транспорту буде індивідуальним. Його встановлять самі перевізники.

Сергій Марчишинець

В загальному по нашій області транспорт до Великих Сорочинець ходитиме з 6:00 до 22:00. Як часто їздитимуть автобуси також залежатиме від перевізників. А вони, в свою чергу, відштовхуватимуться від пасажиропотоку, — додав Сергій Марчишинець.

Відправлятимуться автобуси до Сорочинець з автостанцій. Зокрема у Полтаві з АС-1 та АС-3.

Вартість квитків залежатиме від відстані населеного пункту до Великих Сорочинець. Чим далі – тим дорожче. Передбачається, що з Миргорода можна буде доїхати за 20 грн, а з Полтави – за 80 грн.

Цьогоріч вартість квитків дещо вища порівняно з минулим роком. Наприклад, того року квиток з Миргорода до Сорочинець коштував 15 гривень, а з Полтави – 60. Але враховуючи ціни на паливо, більша частина вартості квитка у перевізників піде на покриття витрат, тому націнка в них не така вже й велика, — зазначив Сергій Марчишинець.

Щоправда дістатися до Сорочинець можна буде і дешевше. Щоденно до Миргорода (там найближча залізнична станція) прямує 4 приміські потяги, квиток від Полтави до Миргорода коштує близько 10 грн, а вже звідти – автобус. Таким чином полтавці зможуть заощадити до 30 грн.

Кожен приміський потяг має по 8 вагонів, кількість сидячих місць – 998. Також через Миргород з різних напрямків ходять 11 пасажирських поїздів – 7 щоденних, 3 ходять через день і 1 – щодня окрім вівторка, — повідомив начальник пасажирського сектору ВП «Полтавська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Руслан Запорожець.

Придбати квитки на автобуси та пасажирські потяги можна буде заздалегідь, а на приміські – безпосередньо перед відправленням.

Перейти до вмісту