Ви тут:
Суспільство Україна 

“Немає такого поняття “криза в Україні”. Є російсько-український конфлікт, викликаний Росією”, – МЗС Польщі

“Немає такого поняття “криза в Україні”. Є російсько-український конфлікт, викликаний Росією”, – МЗС Польщі

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що в Україні не має “української кризи”, а натомість продовжується російсько-український конфлікт, який розпочала Росія

Про це він повідомив в інтерв’ю виданню “Коммерсант.

“Немає такого поняття “криза в Україні”. Є російсько-український конфлікт, викликаний Росією”, – заявив Ващиковський у відповідь на запитання журналістки про нібито “кризу в Україні”.

Крім того, глава МЗС Польщі виправив журналістку російського видання, яка під час інтерв’ю говорила про аргументи “прибічників ополченців”.

“Я повинен торкнутися використаного вами терміну “ополченці” – ще раз хочу підкреслити, що це сепаратисти, оскільки як по-іншому назвати людей, які виступають проти легітимної влади?”, – підкреслив Ващиковський.

На його думку, події на Донбасі схожі на заморожений конфлікт, але він уточнив, що Польща більше описує його, як “конфлікт низької інтенсивності”.

“За даними СММ ОБСЄ, там щодня продовжують гинути люди, стрілянина поновлюється декілька разів на день”, – розповів глава МЗС Польщі.

За даними країни, головні обстріли здійснюють сепаратисти.

Міністр наголосив, що його країна хоче прийняти участь у розв’язанні конфлікту, проте все залежить від бажання Росії, України та учасників “нормандського формату” дотримуватись мінських домовленостей.

Перейти до вмісту