Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Глобинщині розпочали процедуру перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги

На Глобинщині розпочали процедуру перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги

До виконавчого комітету Глобинської міської ради звернувся начальник КП «Глобинське» Анатолій Шаповал з  відношенням про необхідність розпочати процедуру перегляду (збільшення) тарифів на водопостачання, водовідведення, вивезення рідких побутових відходів з вигрібних ям асезаційними автомобілями, вивезення твердих побутових відходів, розміщення відходів на звалищі (обслуговування території звалища) для всіх категорій споживачів.

Обґрунтовується  необхідність  збільшення тарифів  на комунальні послуги  збільшенням витрат комунального підприємства на оплату вартості електроенергії, матеріалів для ремонту водопровідної мережі, мінімальної заробітної плати, вартості паливно-мастильних матеріалів та запчастин, повідомляють міській раді.

В останнє тарифи на комунальні послуги у Глобинській громаді переглядались  на водопостачання в червні 2015 року, а на вивезення твердих та рідких побутових відходів в жовтні 2014 року.

Звернення начальника КП «Глобинське»  15 серпня 2017 року було розглянуто на засіданні виконавчого комітету Глобинської міської ради.  Заступник міського голови Олександр Артюшенко,  доповідаючи з цього питання, зауважив, що будь-яке підняття вартості тарифів  є не популярним рішенням. Та  зараз є ще можливість для населення отримати компенсацію від держави у вигляді субсидій. В той же час, якщо комунальне підприємство буде менш збитковим і дотаційним з міського бюджету,  вивільнені кошти можна буде використати на розвиткові цілі для розбудови громади: ремонти доріг, благоустрій та інші соціально-значимі об’єкти.

Тож, рішенням міськвиконкому надано згоду на початок процедури перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги, які надає КП «Глобинське» та для підготовки проекту рішення про перегляд (збільшення) тарифів на послуги з водопостачання, водовідведення, вивезення рідких побутових відходів, вивезення твердих побутових відходів, розміщення побутових відходів, розміщення відходів на звалищі для всіх категорій споживачів на території Глобинської міської ради створено комісію із працівників міськвиконкому та комунального підприємства, яку очолив заступник міського голови Олександр Артюшенко.

Перейти до вмісту