Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На День незалежності полтавці побачать «документалки» про дизайнера Fiat Chrysler та арт-директорку Pentagram

На День незалежності полтавці побачать «документалки» про дизайнера Fiat Chrysler та арт-директорку Pentagram

24 серпня о 20:00 біля Полтавського музичного училища ім. М.В. Лисенка пройде кінопоказ п’ятої та шостої серій документалки «Абстракція: Мистецтво дизайну».

Це вже третій подібний кінопоказ серіалу про дизайн. Кожного разу на локації у «Твоєму просторі» організатори показують по дві серії.

Документальний серіал «Абстракція: Мистецтво дизайну» від компанії Netflix вийшов у лютому 2017 року. Перший сезон складається з восьми серій по 42 хвилини. Кожна розповідає про культових дизайнерів сучасності, чиї роботи формують світ навколо.

Перша серія розповідала про ілюстратора Крістофа Німана, який створює обкладинки для журналу «The New Yorker». Друга — про дизайнера Nike Тінкера Хатфілда, який готується до презентації перших кросівок, що самі зашнуровуються. Третя — про британського сценографа Ес Девлін, яка працює з такими зірками як Beyonce, Adele та U2. Четверта — про данського архітектора Б’ярке Інгельс, творця концепції «гедонічна стійкість».

Герой серії, яку покажуть цього разу, — 47-річний автомобільний дизайнер і директор з дизайну у Fiat Chrysler Ральф Гіллс, який вже 25 років працює у цій компанії.

Друга серія цього дня — про графічну дизайнерку, ілюстраторку, викладачу та першу жінку, яка стала арт-директором у консалтинговому дизайнерському агентстві Pentagram Полі Шер.

Я не називаю свої роботи брендингом. Я називаю їх айдентикою, — говорить Пола Шер. — Я просто намагаюся зробити візуальний образ замовника впізнаваним, а бренд — це вже ті сенси, які компанія вкладає у логотип. Те, що відчуває аудиторія.

Організатори заходу — шведсько-українська компанія Beetroot Academy та урбан-платформа Citylab.

Локальний менеджер Beetroot Academy Анна Куриленко говорить, що день їхнього кінопоказу співпав з Днем незалежності:

Це випадково, але тим не менш — символічно. Адже люди, про яких полтавці дивитимуться документалки, — теж вільні і незалежні у своїй творчості. Вони багато працювали, щоб стати тими, ким є зараз і називатися великими дизайнерами сучасності. Сподіваюся, це надихне молодь на амбітні справи.

З собою організатори закликають брати каремати та покривала. Вхід вільний. У разі додаткових питань: 066-698-46-91.

Останні дві серії «Абстракції», які покажуть наступного тижня, розповідатимуть про фотографа Платона та дизайнера інтер’єрів Ілзе Кроуфорд.

Роман Повзик, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

Перейти до вмісту