Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Мальдіви” по-полтавськи

“Мальдіви” по-полтавськи

Наша Батьківщина сповнена прекрасних місць з дивовижними пейзажами. Цілий світ у мініатюрі можна знайти, навіть не залишаючи меж Полтавщини.


Чимало місць України незаслужено залишаються невідомими. Це стосується архітектурних дивовиж: чудових провінційних палаців та садиб України, грандіозних замків та легендарних міст України та як до них дістатись.

А також природа України має чим здивувати: в нас є свої пустелі, видовищні каньйони та печери, термальні оздоровчі води та озера з чудовою блакитною водою. Поряд з ними здається, що ти потрапив на якийсь зарубіжний курорт.

Озера з блакитною водою є й на Полтавщині. Водойма з’явилась в результаті затоплення кар’єра, розташована поряд з селищем Нові Санжари у селі Собківка.
Вода в озері неймовірно прозора та має дещо блакитне забарвлення. А піщані береги та хвойна рослинність створюють тут незвичайні для України пейзажі. І може здатися, що ти купаєшся десь в далеких теплих країнах.

Береги водойми – це глиняні та піщані урвища висотою до 10 метрів. Однак є тут і пологий пляж, а подекуди видніється стара залізнична колія, що проходить вздовж пляжу. Деякі кущі та дерева ростуть просто з води та доповнюють казкову атмосферу українського оазису.

Озеро знаходиться за 25 км на південь від Полтави. Проїхавши селище Нові Санжари прямуючи дорогою, що йде через Дубину та Балівку. Минувши ці два населені пункти, ви побачите село Собківка, відразу з’їзд на ліво на доволі вкатану піщану дорогу та знак “Блакитне озеро”. Ви на місці!

Місцеві жителі розповідають, що блакитна вода на красиві пейзажі кожного року приваблюють все більше відпочивальників, але нарікають, що люди не прибирають за собою.

Давайте збережемо красу нашого краю!

Перейти до вмісту