Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Майже 1000 дітей оздоровились у Полтавському ДЗОВ “Молода гвардія” (ФОТО)

Майже 1000 дітей оздоровились у Полтавському ДЗОВ “Молода гвардія” (ФОТО)

У ДЗОВ “Молода гвардія”, який знаходиться за 5 км від Полтави, відпочили майже 1000 дітей.

“У нашому таборі оздоровилось багато дітей, за обласною програмою відшкодування частини вартості путівки”, – зауважила голова Полтавського територіального комітету профспілки Південної залізниці Марина Маслак.

Ця програма дає можливість відпочити дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Цьогоріч у “Молодій гвардії” було три зміни по 21 дню по 295 дітей. У таборі налічується 8 загонів-міст.

“Кожну зміну у республіці “Молода гвардія” обирають президента та дитячий парламент. Також на території табору є банк, грошова одиниця “гвард”, магазин”, – розповіла директор ДЗОВ “Молода гвардія” Наталія Безродна.

Діти заробляють гроші своїми талантами та суспільно-корисною роботою. Кожного вечора всі загони збираються разом та дивляться “Селфі дня”, яке створюють власноруч протягом дня. Президент та парламент допомагають працівникам табору покращити їхню роботу, а відпочивальникам — відпочинок.

Наприклад, друга зміна назбирала 4,5 тис. гвардів, а парламент вирішив придбати продовження дискотеки на 30 хв — 5 днів. Такий підхід до відпочинку заохочує та розкриває дітей до пізнання чогось нового.

Керівники табору з кожним роком покращують матеріально-технічну базу. У “Молодій гвардії”, більшу частину відпочинку, діти займаються спортом. На території табору є майданчики для футболу, волейболу, столики для гри у теніс та більярд, спортивна зала з тренажерами та великий басейн. Кожну зміну у таборі проводять малі Олімпійські ігри.

На посаду вожатих відбирають студентів з педагогічного університету та тих, хто працював раніше у таборі.

Ось так і проходить літній відпочинок у таборі “Молода гвардія”.

Перейти до вмісту