Ви тут:
Суспільство Україна 

Генштаб: Російські війська на українському кордоні розгортають у бойові порядки

Генштаб: Російські війська на українському кордоні розгортають у бойові порядки

РФ розгортає свої військові сили на кордоні з Україною в бойові порядки, що може свідчити про ймовірність військових дій проти України

Про це заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко в інтерв’ю виданню ЛІГА.net.

“Це означає, що на українсько-російському кордоні створюються певні військові угруповання. І, на жаль, за своєю організаційною структурою, а також з озброєння, яке у них в наявності, вони носять ознаки наступального характеру”, – сказав Муженко.

За його словами на окупованій частині Донбасу наразі знаходиться близько 40 тисяч окупантів, крім того на кордоні з Україною росіяни виставили 3 повноцінні дивізії та декілька військових бригад на основі яких вже сформовано 8-му російську армію.

Втім, за словами генерала, Росія ще не сформувала настільки потужне угрупування щоб атакувати України найближчим часом. Проте Росія проводить переформатування власної армії і виключати початку бойових дій не можна.

“Поки ми не бачимо створення настільки потужних угруповань, які дозволили б Російської Федерації, умовно кажучи, завтра почати масштабні наступальні дії. Але саме їх переформатування і нова система управління говорять про те, що, дійсно, існує можливість ведення певних наступальних дій”, – пояснив Муженко.

Перейти до вмісту