Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Зміни до порядку надання допомоги як малозабезпеченій сім’ї безробітним особам, які перебувають на обліку в центрах зайнятості

Зміни до порядку надання допомоги як малозабезпеченій сім’ї безробітним особам, які перебувають на обліку в центрах зайнятості

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям – щомісячна допомога, яка надається малозабезпеченим сім’ям у грошовій формі в розмірі та залежить відвеличини середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Розмір соціальної допомоги визначається окремо для кожної сім’ї, як різниця між встановленим рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом, але не може бути більшим ніж 75 відсотків прожиткового мінімуму для сім’ї.
З 01.05.2017 року рівень забезпечення прожиткового мінімуму для призначення державної соціальної допомоги, як малозабезпеченій сім’ї, встановлено у розмірі:
для осіб працездатного віку – 353,64 грн.;
для осіб, які втратили працездатність та інвалідів – 1312 грн.;
для дітей віком до 6 років – 1212,10 грн.
для дітей віком від 6 до 18 років – 1510,45 грн.;
для дітей віком від 18 до 23 років (за умови навчання) – 1431,40 грн.
При цьому на дітей рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 10%, а на дітей, що виховуються одинокою матір’ю, яка не перебуває у шлюбі, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 20 %.
Крім того, на кожну дитину віком до 13 років розмір допомоги збільшується на 250 грн, на дітей віком від 13 до 18 років на 500 грн.
Слід зазначити, що при призначенні допомоги як малозабезпеченій сім’ї визначені обмеження, за яких допомога не призначається, зокрема, у разі, якщо працездатні члени малозабезпеченої сім’ї не працюють, не служать, не вчаться за денною формою навчання, протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги.
При цьому особам, які в установленому порядку визнані безробітними та за інформацією центрів зайнятості не порушують законодавство про зайнятість щодо сприяння своєму працевлаштуванню, допомога призначається на загальних умовах.
11 липня 2017 року набрала чинності постанова Уряду № 454, якою передбачено, що виплата раніше призначеної соціальної допомоги припиняється у разі припинення реєстрації як безробітної працездатної особи, яка включена до складу малозабезпеченої сім’ї (крім припинення реєстрації у разі працевлаштування
самостійно).
Зазначену інформацію щомісячно до 10 числа органам соціального захисту населення надають Центри зайнятості щодо дотримання безробітним працездатним членом малозабезпеченої сім’ї законодавства про зайнятість у частині сприяння своєму працевлаштуванню та припинення реєстрації як безробітної особи, яка включена до складу малозабезпеченої сім’ї.
В таких випадках виплата допомоги буде припинена з місяця, наступного за місяцем припинення реєстрації як безробітної особи.

Перейти до вмісту