Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Він мав тримати пензлі у руках, а не автомат: на Полтавщині попрощалися із загиблим воїном АТО

Він мав тримати пензлі у руках, а не автомат: на Полтавщині попрощалися із загиблим воїном АТО

22 липня сотні людей зібралось у селі Юрки Козельщинського району, щоб провести в останню путь та віддати останні військові почесті молодшому сержанту 128-ої гірсько- піхотної бригади Сергію Гладкому, який загинув 20 липня від кулі ворожого снайпера при обороні Новгородського що під Горлівкою.

Сергій народився 27 жовтня 1995 року у селі Юрки. Там провів своє дитинство та юність. У 2011 році, закінчивши 9 класів місцевої школи, юнак вступив до Решетилівського художнього ліцею, адже змалку мав неабиякий хист до малювання. Здобувши спеціальність художник-живописець, він переїхав на постійне місце проживання до села Страбичево Мукачівського району, звідки родом його мама.

Майже з перших днів війни, у складі 128 гірсько-піхотної бригади 18-річний Сергій добровольцем став на захист України. За час своєї служби він пройшов усі гарячі точки Східного фронту: прикривав дорогу життя до Луганського аеропорту, утримував бойові позиції в районі Станиці Луганської, горів у БТРі під Дебальцево, обороняв околиці Невельського що під Красногорівкою.

З травня цього року виконував бойові завдання в районі Новгородського що під окупованою Горлівкою, там його життя і обірвала ворожа куля.

За свої бойові заслуги Сергій Гладкий був нагороджений медаллю ” За відвагу та хоробрість” та багатьма іншими урядовими нагородами.

Молодий, завжди усміхнений та сповнений енергії – таким його згадують рідні та знайомі.

Перед загибеллю розмовляв телефоном зі своєю матір’ю. У Сергія лишилися батьки і молодший брат.

 

Перейти до вмісту