Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

у Самсуні дефлімпійці з Полтавщини вибороли 32 медалі

У Самсуні дефлімпійці з Полтавщини вибороли 32 медалі

Спортсмени Полтавської області на ХХІІІ Дефлімпійських іграх 2017 у Самсуні вибороли  32 медалі. Загалом, збірна України завоювала 98 медалей, серед яких 21 золота, 41 срібна і 36 бронзових.

Про це повідомив заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що полтавець Геннадій Закладний став володарем двох бронзових медалей з настільного тенісу (змішана пара та індивідуальний залік). Анатолій Яковенко став п’ятим в індивідуальному заліку з настільного тенісу. Владислав Яловега виборов дві срібні медалі з боулінгу, а Катерина Ковальчук отримала золото в складі команди-трійки з боулінгу. Легкоатлет Олег Білоконь став четвертим у метанні диску.

Полтавські каратисти також показали дуже гідний результат: 

“Наші каратисти теж феєрично показали себе на Дефлімпіаді! Максим Беленок став бронзовим призером з куміте та виборов золото в командному куміте. Дві золоті медалі отримала Віта Гаврілова (куміте, куміте командне). Інна Мажара здобула аж 5 медалей – дві золоті (куміте та команде куміте), срібну (куміте опен) та дві бронзові медалі (ката та ката командне). Тетяна Хиль отримала бронзу (ката командне), а також стала п’ятою у змаганнях із ката. Олександр та Володимир Махно отримали по золотій медалі за перемогу в командному куміте та по срібній у змаганнях куміте. Олександр Кальник, Владислав Пліш та Олександр Тритяк стали срібними призерами у командному ката, до того ж Олександр Тритяк виборов золото з командного куміте! Катерина Масло отримала бронзу (ката командне). Тхеквондист Вадим Боярин став срібним призером з керугі”, – поінформував Товстий.

Також срібло вибороли наші футболісти, адже у складі збірної України в фіналі зіграли семеро полтавців. Олександр Верещака, Костянтин Войченко, Шлава Мчедлішвілі, Олександр Оленич, Ігор Реутов, Родіон Причина та Олексій Статівка.

“Вітаю наших спортсменів. Ви надихаєте та продовжуєте дивувати. Зичу нових перемог. І, звісно, з боку обласної влади буде передбачена грошова винагорода”, – привітав переможців з Полтавщини Товстий.

Перейти до вмісту