Ви тут:

У Полтавському районі обговорили створення однієї великої громади

У Полтавському районі обговорили створення однієї великої громади

Сьогодні відбулось розширене засідання ради сільськогосподарських товаровиробників Полтавського району спільно з головами сільських рад, яке провів  голова ради сільськогосподарських товаровиробників Полтавського району Іван Степаненко.

Рада сільськогосподарських товаровиробників Полтавського району на засіданні розглянула питання про об’єднання територіальних громад. 

Голова ради сільськогосподарських товаровиробників Полтавського району Іван Степаненко зазначив, що об’єднатись необхідно у великі громади. Достатня буде лише та громада на території якої працює господарство.  Про об’єднання у велику громаду підтримали директор ПП «Альфа-Капітал» Олександр Павлюченко, директор СПТ «Краяни» – Євгеній Азаров, голова фермерського господарства Сергій Таран.

Депутат обласної ради Ірина Степаненко також висловила думку, що необхідно об’єднуватись в одну велику громаду, яка буде достатньою, спроможною і її будуть підтримувати сільськогосподарські підприємства.

Супрунівський сільський голова Володимир Богатир висловив свою думку, що не потрібно об’єднуватись в маленькі громади, а якщо і об’єднуватись, то необхідно в одну велику громаду.  Думку про об’єднання в одну територіальну громаду підтримали Надержинщинський сільський голова Григорій Варава, Бречківський сільський голова – Павло Бречко, Чорноглазівський сільський голова Олександр Іщенко, Андрій Щедрик – Семянівський сільський голова 

Голова районної ради Михайло Кононенко зазначив, що він підтримує об’єднання сільських рад у велику громаду. Велика громада вона буде достатньою. Сільським головам необхідно враховувати думку керівників господарств. Полтавський район – сільськогосподарський, найбільша частина податків надходить від сільськогосподарських товаровиробників.

Голова районної державної адміністрації Ігор Карімов зазначив, що він буде підтримувати любий формат об’єднання.

Рада сільськогосподарських товаровиробників Полтавського району прийняла рішення про  створення  в районі єдиної територіальної громади. 

Більшість присутніх сільських голів прислухалась до думки ради сільськогосподарських товаровиробників Полтавського району.

Перейти до вмісту