Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Цікаві факти про цукор

Цікаві факти про цукор

Людство вживає цукор у всіх його проявах, навіть не замислюючись, який саме «цукор» потрібен його організму. Ми їмо каші, макаронні вироби, борошняне і шоколад, фрукти як наші, так і екзотичні, не віддаючи собі звіт в тому, скільки нам потрібно цього самого «палива».

Різновиди

Популярний буряковий цукор або рафінований білий присутній в житті кожного з нас завдяки Наполеону, який з 1806 року зміг створити «плідний» і твердий грунт для його виробництва.
Тростинний цукор до XIX століття був предметом розкоші і багатства. А розвиток як такий він отримав завдяки Колумбу, який дбайливо переніс цю рослину «шикарності» на Гаїті з Канарські острова. Дана культура мала колосальні можливості вже тоді задовольнити населення Європи.

Коричневий цукор, який з кожним днем ​​набуває все більшої популярності, насправді ж більш калорійний і має масу домішок. Це той же тростинний цукор, тільки нерафінований. Ось ще цікаві факти про цукор: — Завдяки розведенню тростника на Сурінамі, Нью-Йорк перейшов у володіння Британії в 1674 році. — Близько 1 мільйона рабів з африканського континенту привезені європейцями на плантації Ямайки і Барбадосу для збору врожаю тростника з 1701р по 1810р. — Цар Петро I видав указ виробляти цукор в 1718 році. — У XVIII столітті німецький хімік Маркграф довів цукор до стану «твердого». — В XIX столітті за фунт цукру українці платили 3 рубля, при тому, що шматок яловичини становив 2 копійки, а курка коштувала 5 копійок.

Звичайно ж все змінилося з XIX століття, не кажучи про те, що було раніше. Цукор придбав найпотужнішу популярність, бізнесмени роблять колосальні гроші на даному виробництві, а споживачеві завжди є, що вибрати на прилавках магазинів. Будьте уважні при покупці того чи іншого виду цукру і тоді все «з’їдене» йтиме вам лише на користь.

 
Перейти до вмісту