Ви тут:

Об’єднання територіальних громад Полтавського району – оптимізація системи децентралізаціївлади

Об’єднання територіальних громад Полтавського району – оптимізація системи децентралізаціївлади

10 липня  в Микільській сільській раді (Полтавський район) відбулось позачергове засідання сесії сільської ради, на якому розглянули питання добровільного об’єднання територіальної громади з Терешківською сільською радою з центром в селі Терешки.

Всі бажаючі на засіданні мали можливість виступити та виразити свою думку.

Більшість представників депутатського корпусу проголосували “за” створення Терешківської об’єднаної територіальної громади з центром в селі Терешки, підтримавши, в першу чергу, думку самих мешканців сільської ради.

Повідомляємо також, що минулого тижня в Полтавському районі депутатами Щербанівської та Тростянецької сільських рад було прийнято рішення про створення Щербанівської об’єднаної територіальної громади.

Наразі ці дві об’єднані територіальні громади вже направляють відповідні документи до Полтавської обласної державної адміністрації для подальшого направлення звернення до Центральної виборчої комісії, щоб цієї осені вже провести вибори.

Сільські ради об’єднаних територіальних громад повинні продовжувати міцну взаємодію, спрямовану на покращення якості життя громади та розвитку сіл.

Також, жителі Заворсклянської сільської ради Полтавського району та Писарівської сільської ради Новосанжарського району підтримали процес децентралізації, виявивши бажання об’єднатись в Заворсклянську об’єднану територіальну громаду з центром в селі Заворскло. Наразі в Полтавську обласну державну адміністрацію направлені рішення для отримання відповідного висновку.

Таким чином, в на шляху реальних змін оптимізації влади на місцях стали вже три об’єднані територіальні громади.

Перейти до вмісту