Ви тут:

Найстарішу будівлю Кременчука зроблять доступною для жителів міста

Найстарішу будівлю Кременчука зроблять доступною для жителів міста

Найстаршу у Кременчуці будівлю – кам’яну вежу для спостереження за рухом суден по Дніпру, яка  знаходиться на території колишнього військового шпиталю за адресою вул. Гололя, 2 планують зробити доступною для жителів міста. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Ця історична  будівля входить до Переліку нерухомих пам’яток архітектури національного значення Полтавської області і занесена до Державного реєстру національного культурного надбання.
Наразі всі споруди колишнього госпіталю передані  Національній Гвардії України, але кам’яна вежа – є історичною перлиною міста, тож потребує особливого догляду і захисту.  
Сьогодні на щотижневій апаратній нараді міський голова Віталій Малецький поставив перед своїм заступником Русланом Проценком та начальником відділу культури Володимиром Кондрашовим завдання відпрацювати  питання щодо можливості реставрації цієї споруди.
Керівник міста зазначив, що разом з командиром Кременчуцького батальйону Національної Гвардії України Олександром Аленіним варто вирішити питання як зберегти споруду і зробити її доступною для відвідувачів.        
Перейти до вмісту