Ви тут:

На Полтавщині провели в останню путь героїчного розвідника 93-ї бригади Юрія Федоріна (ФОТО)

На Полтавщині провели в останню путь героїчного розвідника 93-ї бригади Юрія Федоріна (ФОТО)

Сьогодні у Кобеляках віддали останні почесті зразковому військовослужбовцю Збройних сил України Юрію Федоріну, який героїчно загинув 28 червня у районі селища міського типу Фрунзе на Луганщині. Бойовики терористичної організації «ЛНР» передали українській стороні тіло полеглого воїна лише 8 липня.

Як розповіли побратими Юрія, він прийняв свій останній бій як справжній військовий розвідник – на полі бою не втративши честі. Закрив собою товаришів, дав їм змогу відійти та врятувати свої життя. Військові, які були у тому бою, та завдячують йому найдорожчим, приїхали попрощатися з товаришем.

Як розповіли односельці, Юрій Федорін родом із Луганщини. Коли у Макіївці, де проживав військовий, почались обстріли, Юрій рятуючи свою родину – дружину та трьох донечок, привіз їх до Маріуполя, але через те, що малечі не підійшов місцевий клімат, прийняли рішення їхати на Полтавщину, а саме до Біликів, де колись проживав дідусь дружини Вікторії. Переконавшись, що родина знаходиться у безпеці, Юрій, у квітні 2014, одним із перших добровольців став до лав Збройних сил України та відправився на Схід.

Друзі загиблого Героя згадують його як дуже турботливу, життєрадісну, веселу та енергійну людину.

«Хочеться сказати кілька слів про Юрія. Він був людиною, яка понад усе любила свою Україну. Не змирившись  із російською агресією, він пішов воювати за рідну землю, на якій виріс, навчався та брав приклад зі своїх дідів та прадідів. Юрій, як справжній Герой відстоював нашу державу та був справжнім патріотом України. Висловлюючи щирі співчуття родині та близьким Юрія, неможливо знайти слів, щоб хоч якось розрадити вашому горю» , – звернулася до громади голова Кобеляцької РДА Таміла Шевченко.

Військові побратими Юрія розповідають про нього, як про справжнього друга, бойового товариша та зразкового військовослужбовця:

«Юрій Петрович був Солдатом з великої букви, який віддав життя за недоторканість кордонів та незалежність України, за свою рідну Луганську землю. Вічна йому пам’ять, він навіки залишиться в наших серцях», –  розповів військовий комісар Сергій Ніколаєнко.

«Дякую тобі, Юрчик, за те що був з нами, за те що разом жили та їли , разом тепер тебе й проводжаємо. Я буду сумувати за тобою як за своїм побратимом, як за братом. Війна триває і ми будемо боротися. Дякую, що віддав своє життя і є прикладом для нас усіх», – звернувся до полеглого друга заступник командира батальйону 93 ОМБр Андрій Пелюк.

Перейти до вмісту