Ви тут:

“Люди з геном небайдужості” : на Полтавщині відбувся форум волонтерів(ФОТО)

“Люди з геном небайдужості” : на Полтавщині відбувся форум волонтерів(ФОТО)

 

У суботу в Оржицькому районі відбувся патріотичний захід «Волонтери – воїни добра». На мальовничому березі річки Сула зібралися волонтери  з Полтави, Кременчука, Чутово, Гребінки, Кобеляк, Лубен, Оржиці та Оржицького району. Про це повідомили в Оржицькій районній раді.

 

Люди з геном небайдужості, які не жаліючи себе, всупереч власним інтересам, роблять важливу справу, допомагаючи воїнам АТО, пораненим, переселенцям та обездоленим війною дітям. Вони подають приклад самопожертви та героїзму, вони надихають на переосмислення ролі кожного з нас в подальшій розбудові громадянського демократичного суспільства.

 

Ідею зібрати форум волонтерів запропонувала Іванна Верховська – волонтер з Воронинець. Пропозицію Іванни Василівни підтримав голова районної ради Володимир Козина. 

І ось спільними зусиллями багатьох людей оржицька земля зустрічала волонтерів. З вітальним словом до присутніх звернулися  голова районної ради Володимир Козина та голова райдержадміністрації Олена Кражан. 

Розповідями про волонтерську діяльність, про людей, що віддають останні заощадження, щоб допомогти бійцям ділилися Іван Данилевський – позивний якого «Дед» знає кожен захисник в зоні АТО та голова благодійної організації «Полтавська громада разом» Віра Маслак.

 

Зворушив присутніх виступ Іванни Верховської – волонтерки з Воронинець, яка разом з такими як сама дівчатами-однодумцями з ранку до вечора вишукує можливості надавати допомогу бійцям в зону АТО.  За незламний дух, людяність,  патріотизм та допомогу Іванна Василівна отримала Подяку від вихованців Маріупольського Центру дитячої реабілітації «Республіка Пілігрим», яку вручив волонтер Іван Данилевський, а також подарунок – іменний гранатомет РПГ-18 Муха від батальйону «Айдар». Подяку також отримала її помічниця волонтерка з Воронинець Наталія Андреєнко.

 

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять українців-героїв, які під час подій на Сході країни віддали своє життя за свободу.

На завершення урочистої частини всі учасники стали в коло, тримаючи в руках величезний прапор України, який разом з волонтерами об’їздив всю територію зони АТО. Це коло стало уособленням  надії і віри в перемогу, розуміння об’єднавчих зусиль заради спільної справи – побудови сильної, демократичної,  заможної України.

 

 

Перейти до вмісту