Ви тут:

Лохвиця стане першою в Україні, де буде запроваджена система Traffic calming measures

Лохвиця стане першою в Україні, де буде запроваджена система Traffic calming measures

Для зменшення швидкості, з якою рухаються автомобілі в населених пунктах, в Україні запроваджується комплекс заходів Traffic calming measures. Це дозволить зменшити кількість ДТП, які виникають через порушення швидкісного режиму. На Полтавщині об’єкт уповільнення трафіку будують у місті Лохвиця.

В Службі автодоріг Полтавської області реалізовують пілотний проект, покликаний зменшити кількість ДТП на автодорогах загального користування. У Лохвиці будується об’єкт, який примусово зменшує швидкість автівки на в’їзді до населеного пункту. Ця конструкція – елемент спеціальної системи, яка називається Traffic calming measures.

– Зрозуміло, що на відремонтованих дорогах, зростає швидкість руху транспорту, а відтак часто виникають дорожньо-транспортні пригоди. В Лохвиці ремонт дороги вже на фініші. Відтак, аби зменшити аварійність в майбутньому, і застосовуємо Traffic calming measures, – розповів начальник Служби автодоріг Володимир Трояновський.

Подібні інженерні рішення успішно впроваджують в країнах Європи. Проїхати обмежувачі руху зі швидкістю понад 60 км/год неможливо. В Україні таких обмежувачів немає в жодному населеному пункті.

– На відміну від таких поширених в Україні засобів обмеження швидкостей, як штучні нерівності (так звані «лежачі поліцейські»), Traffic calming measures не має негативного впливу на технічний стан автомобіля та не створюють незручностей для водія та пасажирів авто, – коментує Володимир Трояновський.

Штучні обмеження швидкості будуються в рамках трирічної національної програми підвищення безпеки на дорогах «4Е» (Engineering/Стандарти, Enforcement/Нагляд,Emergency/Порятунок, Education/Освіта). Реалізувавши цю програму, Укравтодор хоче максимально убезпечити учасників дорожнього руху.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Полтавській області

Перейти до вмісту