Ви тут:

Карлівка на шляху до створення об’єднаної територіальної громади

Карлівка на шляху до створення об’єднаної територіальної громади

Інформаційний пункт децентралізації провели консультанти офісу реформ Полтавського РВ АМУ в місті Карлівка.

Нині Карлівська міська рада на шляху до об’єднання з Лип’янською сільською радою. Тут уже відбулися громадські слухання, проте є певні побоювання чи підтримають рішення про об’єднання депутати міськради.

Консультанти Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України детальніше зупинилися на алгоритмі та процедурі об’єднання, строках, які даються законодавством на підготовку до виборів, розповіли про існуючий стан та перспективи об’єднання в Карлівському районі. Про це повідомляють в Полтавському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Також поінформували про стан створення ОТГ на Полтавщині, зокрема зазначили, що нині в нас уже існують 35 об’єднаних територіальних громад. У 20 з них відбулися вибори. Ще 15 очікують рішення ЦВК на їхнє призначення. А загалом в Україні, за даними Міністерства регіонального розвитку та інфраструктури, на сьогодні 123 об’єднаних територіальних громад очікують від Центральної виборчої комісії рішення про призначення на їх території перших місцевих виборів. Крім того, є громади, які бажають приєднатися до вже діючих об’єднаних громад. В такому випадку мають проводитися позачергові вибори на території приєднаних рад.

Перейти до вмісту