Ви тут:

Кабмін виступає за повну заборону продажу землі іноземцям та великим холдингам, – Гройсман

Кабмін виступає  за повну заборону продажу землі іноземцям та великим холдингам, – Гройсман

Суть запропонованої Урядом земельної реформи – розробити  модель ринку обігу земель в інтересах села та фермерського руху, яка передбачає заборону продажу земель іноземцям та великим агрохолдингам. Про це  сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу ICTV.  

«Нам потрібно запропонувати модель обігу земель в інтересах громадян. Уряд пропонує повну заборону продажу землі іноземцям, великим холдингам. Ми за те, аби земельна реформа відбулася в інтересах фермерства», – сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що наразі Уряд веде постійній діалог з фермерством і стоїть на позиціях не просто «зняти мораторій на продаж земель», а запропонувати конкретне рішення, яке дозволить відновити фермерський рух та відродити сільську місцевість.

Володимир Гройсман також звернув увагу, що успішна земельна реформа разом з можливостями децентралізації дасть потужний поштовх розвитку села та агросектору держави. І такий поштовх необхідний, скоріше, пересічному українцю, аніж, приміром, міжнародним партнерам України.   

«Йдеться про Україну, нашу економіку та рівень життя. Якщо ми не зробимо реформу, ми не зможемо забезпечити необхідний рівень життя. А ми готові брати на себе відповідальність. Зміни потрібні не Міжнародному валютному фонду, а українцям. Ми розуміємо, що потрібно зробити і як, і готові нести за це відповідальність», – сказав Глава Уряду.

Перейти до вмісту