Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Газовидобувні компанії мають відповідати за завдані збитки громадам Полтавщини, – Біленький

Газовидобувні компанії мають відповідати за завдані збитки громадам Полтавщини, – Біленький

 

Сьогодні голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький зустрівся із журналістами телеканалу “Інтер”. Темою зустрічі стала, проблематика нанесення екологічної шкоди на Полтавщині компаніями надрокористувачами.

 

 

” Я не є фахівцем у цій сфері, але краще передбачити всі варіанти, щоб компанії не наробили нам лиха своєю діяльністю. Компанії мають відповідати за завдані збитки громадам Полтавщини”, – сказав Олександр Біленький.

Голова зазначив, що Полтавська обласна рада має чітку позицію щодо відповідальності газовидобувних компаній та фінансових компенсацій за інфраструктурні збитки та екологічну шкоду громадам Полтавщини.

 

 

” Ми розуміємо потреби збільшення видобування українського газу. Але ми також розуміємо, що  шкода, яку приносить його видобування, лягає на плечі обласного бюджету. Для того щоб нам компенсували певні витрати, ми виставляємо умови. На жаль, на даному етапі “Укргазвидобування” не йде на наші умови. Вони хочуть мінімалізувати соціальні витрати. Нам пропонують підписати угоду на 30 млн грн. Це нас категорично не влаштовує. Витрати екологічні, інфраструктурні у десятки разів більші, ніж те, що нам пропонують. Є приклад Львівська область. “Укргазвидобування” заплатив в їхню  обласну раду 12 млн грн. Ми попросили фахівців, щоб прорахували кількість видобувань надрів на Полтавщині у порівнянні з Львівщиною. Обсяг видобутку Львівщини становить приблизно 12% від нашої області. За їхніми розрахунками вони мали б запропонувати нам, приблизно, 100 млн грн. Тому ми будемо стояти на своєму”, – зазначив голова.

Повне інтерв’ю можна буде переглянути  у найближчих випусках програми “Подробиці” на телеканалі “Інтер”.

 

 

 

 

Перейти до вмісту