Ви тут:
Екологія Суспільство Україна 

Держрибагентство направило на приватизацію 2 ДП, 9 ДП – готується до приватизації

Держрибагентство направило на приватизацію 2 ДП, 9 ДП – готується до приватизації

Держрибагентство продовжує процес приватизації державних підприємств в рамках загальнодержавного курсу на приватизацію.

До переліку об’єктів державної власності у сфері рибного господарства, що підлягають приватизації у 2015-2017 роках, включено 15 державних підприємств (постанова КМУ від 12.05.2015 №271), з яких 2 вже передано на приватизацію, 9 знаходяться в процесі підготовки, питання по 4 підприємствам чекає розгляду. Всього в підпорядкуванні Держрибагентства перебуває 35 держпідприємств.

Голова Держрибагентства Ярема Ковалів зазначив: «Ми готуємо до приватизації ті підприємства, які зможуть ефективно використовуватися і отримати «нове життя» в руках бізнесу. Державними залишаться стратегічно-важливі підприємства – 4 наукових установи, морські порти, а також рибовідтворювальні заводи».

Станом на кінець липня 2017 р. до Фонду державного майна України передано ДП «Центр аквакультури» (Київська обл., Бородянський р-н, с. Мигалки) та ДП «Регіональний дослідно-експериментальний комплекс»/«РДЕК» (Одеська обл., Біляївський р-н, с. Палійове). ДП «Центр аквакультури» має власну земельну ділянку, стави та матеріально-технічну базу, ДП «РДЕК» має прямий вихід до водойм та земельну ділянку, за умови модернізації обидва підприємства мають високий потенціал для підприємницької діяльності у сфері аквакультури.

Також Держрибагентство ініціювало до приватизації ДП «Науковий селекційно-генетичний центр рибництва», Червонооскільке державне виробниче сільськогосподарсько-рибоводне підприємство, Український державний інститут по проектуванню підприємств рибного господарства і промисловості «Укррибпроект». Для цього було ініційовано зміни до постанови КМУ від 12.05.2015 №271 щодо включення цих ДП в перелік об’єктів державної власності, що підлягають приватизації після їх виключення із Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації». Ці ДП було збудовано за радянських часів з метою виконання задач загальнодержавного значення, проте впродовж багатьох років вони не виконують цих функцій. Їх матеріально-технічне забезпечення та потужності потребують суттєвого оновлення та приватних інвестицій для розвитку. Приватизація ДП необхідна для того, щоб підприємства почали ефективно використовуватися та приносити користь економіці України.

Держрибагентство також продовжує підготовку до приватизації ще 6 об’єктів державної власності: ДП «Експериментальний кефалевий риборозплідник», ДП «Дністровський риборозплідник», ДП «Акваресурси», ДП «Миколаївське морське агентство», ДП «Сервіс», ДП «Рибогосподарський експедиційний центр».

Перейти до вмісту