Ви тут:

Блокпости, бронетранспортери та зброя: під Полтавою розпочався військово – патріотичний вишкіл (ФОТО)

Блокпости, бронетранспортери та зброя: під Полтавою розпочався військово – патріотичний вишкіл (ФОТО)

 

 

Сьогодні уже вдруге у нашому районі розпочався військово-патріотичний вишкіл для учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів міста та району.  30 хлопчаків, 5 днів, поєднуватимуть навчання, військовий вишкіл та відпочинок в наметовому таборі “Патріот”.  Військово-патріотичний табір створили під Полтавою на березі річки Коломак місцеві ветерани АТО.

 

 

На урочистому відкритті табору були присутні заcтупник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко, екс-голова облради і нинішній депутат Петро Ворона, голова громадської спілки “Координаційна рада громадських організацій учасників АТО” Віталій Турпітько, голови райрад.

Враховуючи сьогоднішні нелегкі часи для нашої держави, патріотизм є невід’ємною частиною виховання кожного українця.

“Це прекрасний приклад гарної ініціативи та взаємодії. І ветеранські організації і військомат і районна та обласна рада залучилися щоб табір запрацював. Такі навчання є дуже корисними та необхідними для молоді. Даний захід, в котрий раз доводить нам те, що наша молодь є патріотами рідної країни. Бо діти – це наше майбутнє і саме від того, як вони будуть реалізовуватися у нашій країні залежить майбутнє нашої держави”, – сказав заcтупник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко.

 

Патріот — це табір, де молодь вчать бути активними, запевняє голова громадської спілки “Координаційна рада громадських організацій учасників АТО” Віталій Турпітько.

“Ми намагаємось так виховати молодь, щоб вони в майбутньому були дієвими. А не були пасивними, як більшість молоді зараз. Усі учасники намагаються навчитися чогось нового. І дуже сильно здружилися. Головною метою заходу є військово-патріотичне виховання молоді, формування свідомого і відповідального ставлення до питань особистої та громадської безпеки.Під керівництвом досвідчених інструкторів молодь зможе навчитися виживати в небезпечних для життя умовах, орієнтуватися в місцевості, правильно поводитися зі зброєю тощо”, – розповів Турпітько.

Військово-патріотичний табір покликаний закласти в особистість, що лиш формується, задатки до саморозвитку, дисципліни, тяги до здобуття знань широкого спектру.

“Бажаю, щоби ви загорілися тією доброю іскрою патріотизму, любові до своєї держави, яка в майбутньому зробить вас добрими провідниками України”, – звернувся до учасників Петро Ворона.

Тут виключно всі інструктори є ветеранами АТО . На таборі вони працюють абсолютно безкоштовно. Однозначно, чоловіки знають і використовують ефективний підхід до дітей, адже всі вихованці після табору повертаються до рідних, до домівок не лише з гарними враженнями, а й новими знаннями та вміннями. У кожного інструктора  – свої завдання.  Юнаків вчитимуть розрізняти види зброї, влучно стріляти, надавати першу медичну допомогу пораненим, чистити картоплю та казанки. 

“Ми ветерани, які пройшли військові точки й маємо за плечима досвід. Вирішили створити такий табір, оскільки чудово розуміємо, що якщо не виховаємо молодь – не побудуємо державу. Одним із пріоритетних завдань системи освіти є патріотичне виховання молоді. Практичні навички та уміння поведінки в екстремальних умовах, прагнення до здорового способу життя, вдосконалення морально-психологічного стану і фізичного розвитку, – це головне, що ми прагнемо навчити і закріпити у вихованцях табору”, – розповів тренер табору, ветеран АТО.

Більшість цих юнаків мріють пройти повний військовий вишкіл і, якщо знадобиться, захищати Батьківщину. Молодих патріотів не лякає ані необхідність підкорюватися наказам, ані наряди на кухні, ані розряджені смартфони.

“Хотілося побути на свіжому повітрі і чомусь навчитись. Медичної допомоги та військової  справи. Воювати та вміти передбачати кроки ворога”, – розповідає учасник військово – патріотичного табору.

Також неподалік знаходиться польова кухня, відкриті стадіони для гри та свій блокпост. Планується збудувати душову, щоб можна було купатися, бо купатися у річці заборонено. Дівчат у таборі не має, тільки хлопці старших класів та трішки молодші. Учасників чекає пейнтбол, кульова стрільба, лазертаг та різні завдання й конкурси.

 

 

 

 

   

 

 

 

Перейти до вмісту